Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek: Djokovič mi říkal, že jede na Bahamy

Davis Cup

  14:30
PRAHA - Čeští tenisté jsou nadšení z antukového povrchu připraveného na čtvrtfinále Davisova poháru proti Srbsku. V pražské O2 aréně si kurt jako první vyzkoušel Radek Štěpánek, který vyrazil na trénink hned po nedělním odpoledním příletu z Miami, kde v sobotu slavil titul ve čtyřhře.

Český tenista Radek Štěpánek foto: ČTK

"Z letiště jsem jel do haly a jako první jsem bouchal. Davisův pohár je srdeční záležitost a udělám vše, aby se nám povedlo uspět. Musím jít příkladem," řekl Štěpánek na setkání tenistů s médii, zatímco na kurtu se klouzali po cihlovém povrchu sedmý hráč světa Tomáš Berdych s deblistou Františkem Čermákem.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

"Hala je fantasticky připravená a antuka skvělá," hlásil Berdych na svém facebooku a jeho slova potvrdil i kapitán Jaroslav Navrátil: "Povrch je stoprocentní." Před zápasem si už jen tenisté rozhodnou, jestli si budou přát, aby stavitel kurtu Jaromír Sibera udělal antuku rychlejší, nebo pomalejší.

"Uvidíme po dvou trénincích, co si budou kluci přát," řekl Navrátil. Antuka je zatím tmavší, protože se musí více vlhčit, aby držela pohromadě. "Já se přizpůsobím. Tomovi by možná víc vyhovovalo, aby to skákalo výš a mohl využít své rány, ale to záleží na něm," řekl Štěpánek.

Na antuce budou hrát tenisté po dlouhé době

Na antuce budou hrát tenisté po dlouhé době. "Musíme si to osahat a zase se začít klouzat," řekl Štěpánek. "Ne že by byla antuka můj nejoblíbenější povrch, ale moje výhoda je, že mi nevadí ani rychlý, ani pomalejší antukový povrch," řekl Berdych.

Štěpánek v Miami mluvil s Novakem Djokovičem, který chybí v srbské nominaci proti českým tenistům. "Říkal mi, že jede na dovolenou na Bahamy, ale tady jsem slyšel, že jede sem. Ale myslím, že se to nestane. A když jo, je to jedno. Musíme se co nejlépe připravit a je jedno, kdo bude stát na druhé straně," řekl Štěpánek.

Po rychlém přeletu z Ameriky do Evropy se zatím Štěpánek cítí dobře a počítá s tím, že nastoupí do dvouher i do čtyřhry. Elán do žil mu vlil i deblový titul, který získal v Miami s Indem Leanderem Paesem. "Každá výhra dodá sebevědomí a šťávu, ale to vítězství je už historie a tady jsem kvůli něčemu jinému," řekl dvaatřicetiletý Štěpánek.

Srbové v čele s čerstvou světovou osmičkou Jankem Tipsarevičem poprvé trénovali v pondělí odpoledne. Do dvouher vedle Tipsareviče nejspíše nastoupí Viktor Troicki, který bude pravděpodobně hrát i čtyřhru s Nenadem Zimonjičem. Zájemci, kteří nesehnali vstupenky v první vlně, mají novou šanci. V úterý půjde do prodeje 400 lístků do spodních řad. Kapacita haly vzrostla na 13.900 míst.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!