Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Další tenisový rozchod. Veselý rozvázal spolupráci s koučem Krupou

Australian Open

  16:55
PRAHA - Po dvou a půl měsících skončila spolupráce tenisty Jiřího Veselého s trenérem Tomášem Krupou. Na rozchodu se dohodli po vyřazení padesátého hráče světa už v 1. kole grandslamového Australian Open.

Jiří Veselý při utkání Davis Cupu proti Indii. foto: ČTK/AP

Zpráva o Veselém a Krupovi přišla den poté, co světová šestka Petra Kvitová ukončila více než sedmiletou spolupráci s koučem Davidem Kotyzou.

„Po Australian Open jsme si s Jirkou sedli a dohodli se, že spolupráci ukončíme,“ uvedl v prohlášení pro ČTK Krupa, bývalý kouč Tomáše Berdycha.

Veselý rozchod potvrdil. „Pracovně jsme neměli žádný problém, ale nerozuměli jsme si mimo kurt. A to je při dlouhých společných pobytech důležité,“ vysvětlil tenista.

Veselého v loňském roce vedl Slovák Ladislav Simon a s Krupou se dali dohromady začátkem listopadu.

Jiří Veselý právě porazil Yukiho Bhambriho.
Jiří Veselý slaví se svými spoluhráči udržení ve Světové skupině Davis cupu.

Úvod roku se ale dvaadvacetiletému Veselému, před třemi lety vítězi ankety ATP Hvězda budoucnosti, moc nevydařil. Na Hopmanově poháru vyhrál jeden zápas ze tří a v Aucklandu při obhajobě titulu vypadl v 1. kole.

V Melbourne pak Veselý nedotáhl k výhře nadějně rozehraný duel s Renzem Olivem a přes vedení 2:1 na sety s argentinským kvalifikantem prohrál.

Třiačtyřicetiletý Krupa v minulosti dotáhl Berdycha do světové desítky, předtím spolupracoval i s Radkem Štěpánkem a loni krátce i s Barborou Strýcovou, které dál částečně radí.

„Teď si chci od tenisu na nějakou dobu odpočinout,“ řekl Krupa k možným spekulacím o případné spolupráci s Kvitovou.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...