Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Tenisté Štěpánek a Rosol postoupili ve Vídni do čtvrtfinále

Davis Cup

  20:09
VÍDEŇ - Čeští tenisté Radek Štěpánek a Lukáš Rosol zvládli na halovém turnaji ve Vídni své druhé duely a postoupili do čtvrtfinále. O kolo dál na sebe daviscupoví kolegové mohou teoreticky narazit.

Radek Štěpánek podlehl Stanislasu Wawrinkovi ze Švýcarska. foto: ČTK

Těžší cestu mezi nejlepších osm měl pátý nasazený Štěpánek, který bojoval dvě a tři čtvrtě hodiny se Slovákem Lukášem Lackem. Čtyřiatřicetiletý Čech o devět let mladšího soupeře porazil 7:6, 5:7 a 7:6, přičemž zápas ukončil v tie-breaku svým patnáctým esem.

Dvě utkání na jednom turnaji ATP Tour vyhrál Štěpánek naposledy v červenci ve Washingtonu. Nedávný vítěz dvou challengerů v Orléans a Monsu se ve čtvrtfinále může utkat s dalším Slovákem. Miloslav Mečíř mladší, syn olympijského vítěze ze Soulu, by však musel porazit nasazenou dvojku Tommyho Haase z Německa.

Ve dvou setech zvládl utkání druhého kola Rosol, jenž 209. hráče světa Mirzu Bašiče z Bosny zdolal 6:3 a 7:5. O semifinále si zahraje s lepším ze zápasu mezi Němcem Philippem Kohlschreiberem a Belgičanem Rubenem Bemelmansem.

Dnes se ještě ve Vídni představí Jaroslav Pospíšil, jenž se dostal do hlavní soutěže jako takzvaný "lucky loser" z kvalifikace poté, co se kvůli zranění odhlásil Australan Marinko Matosevic. Soupeřem dvaatřicetiletého Čecha je šestý nasazený Gaël Monfils z Francie.

Autoři: ,