Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kvitová se těší na antuku. Začíná ve Stuttgartu

Australian Open

  11:49
PRAHA - Po úspěšném vystoupení ve Fed Cupu a postupu českého týmu tenistek do finále se Petra Kvitová vrací na turnaje. Světová trojka zahájí antukovou sezonu tento týden v hale ve Stuttgartu, kde měla v prvním kole volný los.

Česká tenistka Petra Kvitová foto: Reuters

"Na antuku se těším, ale uvidíme, jak to bude vypadat," řekla Kvitová v Ostravě po výhře obhájkyň prvenství v semifinále nad Itálií a opětovném postupu do finále. "Možná chvíli potrvá, než se do toho úplně dostane," uvažoval její trenér David Kotyza.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Na antuce hrála Kvitová naposledy loni na Roland Garros, kde postoupila do osmifinále. Před pondělní cestou do Stuttgartu se objevila jen na rychlém povrchu. "Snad to nebude zas tak velký rozdíl, protože se tam hraje taky v hale, takže tam bude jen poprašek antuky a bude to taky rychlý," doufala Kvitová.

Stuttgart je její pátý letošní turnaj. Na začátku roku postoupila do semifinále v Sydney i na grandslamovém Australian Open, pak kvůli zranění a nemoci nehrála, v Americe se jí nedařilo a před Fed Cupem absolvovala kondiční soustředění.

Ve Fed Cupu otáčela vítězství, což je dobrý signál

V Ostravě Kvitová zvládla obě dvouhry ve dvou setech a především proti světové jedenáctce Francesce Schiavoneové ukázala svoji sílu. "To nejlepší ze sebe dostala v koncích zápasů a setů, stejně jako loni na turnajích, kde byla úspěšná. To je dobrý signál do dalšího období," potěšilo Kotyzu. "Sebevědomí trošku porostlo. Teď vím, že můžu hrát s dobrými hráčkami, a doufám, že mi to vydrží," řekla Kvitová.

Právě předloňská vítězka French Open Schiavoneová může být soupeřkou Kvitové v 2. kole, pokud porazí Rumunku Moniku Nicolescuovou. Ve čtvrtfinále může Kvitová narazit na bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska.

Po Stuttgartu bude mít dvaadvacetiletá Kvitová týden volno, pak ji čeká obhajoba titulu v Madridu, Řím a po dalším týdnu odpočinku Roland Garros. Následovat bude přesun na trávu, kde loni triumfovala ve Wimbledonu, a olympiáda v Londýně.

Na náročný program a kombinaci antuky s trávou a olympiádou nabírala Kvitová síly na kempu v Turecku. "Aby později, kdy toho třeba ostatní můžou mít dost, mohla hrát špičkově, což si přejeme. A na to potřebuje mít energii," řekl Kotyza.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!