Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kvitová skrečovala svůj první zápas nové sezony. Kvůli střevním problémům

Sport

  13:26aktualizováno  14:49
ŠEN-ČEN - Tenistka Petra Kvitová poprvé v kariéře nedohrála zápas na okruhu WTA. Na turnaji v čínském Šen-čenu dnes vzdala kvůli střevním problémům duel 1. kola s domácí Čeng Saj-saj v rozehrané první hře druhého setu. Úvodní sadu prohrála světová šestka 2:6.

Zklamaná Petra Kvitová foto: ČTK

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová zápas nerozehrála dobře a hned v první hře odvracela dva brejkboly. Game ještě získala, ale na kurtu nepůsobila čerstvě a rychle ztrácela. Za stavu 2:5 si zavolala na kurt lékaře.

Set vzápětí ztratila a ještě rozehrála druhý. Při svém podání odvrátila jeden brejkbol, nevyužila možnost hru uzavřít a při druhém brejkbolu Číňanky se rozhodla ze zápasu odstoupit.

Žaludeční problémy měla nejspíše z jídla. „Ale vůbec si nevybavuji, po jakém by to mohlo být,“ vzkázala ČTK Kvitová z Číny.

Rozehraný zápas na WTA Tour, na které se pohybuje od roku 2007, vzdala vůbec poprvé.

Česká tenistka Petra Kvitová.
Petra Kvitová během utkání s Marií Šarapovovou.

„Už jsem několikrát hrála zápasy se žaludečními problémy a dobře jsem si uvědomovala, že to bude moje první skreč v životě, ale zdraví je na prvním místě. Teď se musím dát co nejrychleji do pořádku, abych mohla začít trénovat,“ dodala svěřenkyně kouče Davida Kotyzy.

Před Kvitovou v úterý nedohrála v Hopmanově poháru v Perthu svůj zápas světová jednička Serena Williamsová z USA kvůli bolavému kolenu.

V Brisbane se z turnaje na poslední chvíli odhlásily světová dvojka Rumunka Simona Halepová (zraněná achilovka) a čtyřka Ruska Maria Šarapovová (zraněné předloktí).

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...