Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Hingisová v úchvatné formě: vyhrála dva turnaje a je v nominaci na Fed Cup

Australian Open

  18:40
BERN - Bývalá světová jednička Martina Hingisová už zase sbírá tenisové trofeje. Ve čtyřhře se Saniou Mirzaovou ovládla švýcarská tenistka prestižní turnaje v Indian Wells a Miami. A perfektní týdny završila pozvánka na fedcupové utkání s Polskem. Košická rodačka se do nominace dostala po 17 letech!

S Martinou Hingisovou byl Štěpánek zasnoubený, ke svatbě však nedošlo. foto: Reuters

Naposledy se ve Fed Cupu objevila v roce 1998. Ve finále se Španělskem vyhrála obě dvouhry, ani to nepomohlo Švýcarům k ziskuhistorickyprvní trofeje.

Od té doby zažila Hingisová mnohé. Ještě jedno grandslamové vítězství v singlu, ale i pády, zranění, konec kariéry, pak první comeback, aféru s kokainem, druhé loučení s tenisem,svatbua krach manželství - a předloni opětovný návrat k tenisu v deblu.

Rozjížděla se pozvolna, letos však její druhý comeback nabírá grády. V mixu s Leanderem Paesem ovládla Australian Open a nyní zazářila na prestižních kláních v Indian Wells a v Miami - na obou slavila triumf s Indkou Saniou Mirzaovou.

Finále ženské čtyřhry na US Open. Martina Hingisová (vlevo) a Flavia...
Martina Hingisová (vlevo) a Flavia Pennettaová.

Už dříve se Hingisová vyjádřila, že by ji lákala účast na olympiádě v Riu 2016. Na letní olympiádě se představila jen jednou, v Atlantě 1996 prohrála v singlu ve druhém kole. Za rok by mohla teoreticky vytvořit hvězdný pár v mixu třeba s Rogerem Federerem...

Aby však měla právo startovat na olympiádě, musí se zúčastnit Fed Cupu. I proto měla zájem o nominaci, které se nyní podle webu švýcarské tenisové federace dočkala. Hingisovou a spol. čeká 18. a 19. dubna zápas o náležitost ke Světové skupině v Polsku.

Hingisová odehrála ve Fed Cupu 30 utkání (20 v singlu, 10 v deblu) a má výtečnou bilanci 26 výher, 4 porážky.

„Martina Hingisová je bezpochyby jednou z nejlepších deblistek na světě a náš tým by s ní mohl být ještě silnější,“ citovala Heinze Günthardta, švýcarského fedcupového kapitána, švýcarská média.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...