130 let

Slavná americká tenistka Serena Williamsová | foto: Reuters

Doporučujeme

Nudná Serena trpí nespavostí a chce být nejstarší světovou jedničkou

US Open
  •   11:42
BRISBANE - Serena Williamsová už vyhrála úplně všechno. Přece jen však dokázala najít cíl, který jí požene i v nové sezoně. Jednatřicetiletá Američanka se chce stát nejstarší světovou jedničkou všech dob. Věk už na to má, momentálně třetí hráčce žebříčku WTA tak stačí znovu usednout na tenisový trůn.

Dosud nejstarší královnou byla v roce 1985 Chris Evertová ve věku 30 let a 11 měsíců. Vítězka loňského Wimbledonu, US Open a dvouhry i čtyřhry na olympijských hrách v Londýně však věří, že rekord slavné krajanky překoná. Po vážných zdravotních problémech loni zase obnovila svou pověst momentálně nejlepší hráčky světa.

Na turnaji v Brisbane držitelka patnácti singlových grandslamových titulů vysvětlila, proč má zase tak skvělou formu. Prý je mnohem klidnější něž dřív. Dokonce se prý považuje za nudnou. "Dřív se mnou bývala sranda, ale to už teď vůbec neplatí. Nevím, co se stalo. Asi jsem s věkem zmoudřela a uvědomila si, že už nemůžu všechno jen zlehčovat. Chci být nejstarší světovou jedničkou a k tomu mi víc pasuje vážnost," vypráví.

Willamsová zároveň přiznala, že jí poslední dobou trápí nespavost způsobená častým cestováním. "Nevím, jestli jsem v Austrálii, na Floridě nebo v Brazílii. Nějak nedokážu rozeznat časová pásma. A tělo jako by mi říkalo, že nepotřebuju vůbec odpočívat. V noci většinou bdím. Ani jsem neslavila Silvestr. Slyšela jsme ohňostroj a přála bych si ho vidět. Ale raději jsem zůstala doma, protože mě druhý den čekal zápas," prozradila.

Autor: Michal Hořejší