Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Serena Williamsová získala v Miami rekordní šestý titul

Sport

  19:56aktualizováno  21:15
MIAMI - Americká tenistka Serena Williamsová získala rekordní šestý titul na turnaji v Miami. Ve finále zdolala Rusku Marii Šarapovovou 4:6, 6:3 a 6:0 a o jeden titul předčila Němku Steffi Grafovou. Po Grafové, Martině Navrátilově a Chris Evertové je čtvrtou ženou, které se od zavedení turnajů "Open" podařilo některý turnaj vyhrát šestkrát.

Americká tenistka Serena Williamsová foto: Reuters

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch)

Muži (dotace 4,169.090 dolarů)
Dvouhra - semifinále: Murray (2-Brit.) - Gasquet (8-Fr.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále: Kúreší, Rojer (5-Pák./Niz.) - Fyrstenberg, Matkowski (Pol.) 6:4, 6:1.

Ženy (dotace 4,195.765 dolarů)
Dvouhra - finále: S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (3-Rus.) 4:6, 6:3, 6:0.

Světová dvojka Šarapovová na triumf v Miami naopak dále čeká, finále tam prohrála už s Kim Clijstersovou (2005), Světlanou Kuzněcovovou (2006), Victorií Azarenkovou (2011) a Agnieszkou Radwaňskou (2012). Ke změně nepříznivé bilance přitom vykročila dobře a svoji neoblíbenou soupeřku v prvním setu porazila 6:4. Ve druhé sadě však přišel klíčový okamžik za stavu 3:2 pro Rusku.

Nepotvrdila brejk, přišla o podání a nakonec i o celý set v poměru 3:6. Nepohodu si přenesla i do posledního setu, v němž od světové jedničky dostala "kanára". Šarapovová s Američankou prohrála vzájemný zápas už pojedenácté v řadě. Celkově má se čtyřnásobnou olympijskou vítězkou skóre 2:12. Williamsová získala 48. titul na okruhu WTA v kariéře, v Miami šestým triumfem vyrovnala výkon Andre Agassiho.

Finále můžu budou hrát Ferrer a Murray

Murray nastoupí proti Davidu Ferrerovi v nedělním mužském finále. Třetí hráč světového žebříčku Murray vyřadil v pátečním semifinále ve třech setech Richarda Gasqueta z Francie, který v předchozím kole zdolal Tomáše Berdycha. Olympijský vítěz Murray sice prohrál první sadu v tie-breaku, ale v dalším průběhu utkání už na dvorci jednoznačně dominoval, k čemuž mu pomohly i Gasquetovy potíže s pravou nohou.

"První set byl docela zvláštní. Měl jsem v něm přes 20 vítězných míčů, přesto jsem ho prohrál. Jedinou cestou pak bylo přestat chybovat," prohlásil Murray. Další sety dvouhodinového zápasu vyhrál 6:2, 6:1 a potřetí v Miami postoupil do finále. V roce 2009 v něm na Floridě uspěl, loni podlehl Novaku Djokovičovi. Murray letos v Miami zatím ztratil jediný set. Pokud turnaj vyhraje, vrátí se ve světovém žebříčku na druhé místo před Rogera Federera. Naopak Ferrer se může v Miami stát prvním vítězem ze Španělska.

Ferrer rovněž v třísetovém semifinále porazil Tommyho Haase. Španěl, jenž se po Miami posune v pořadí ATP na čtvrtou pozici před krajana Rafaela Nadala, letos už vyhrál dva turnaje, Murray jeden. Jejich dosavadní vzájemná bilance hovoří pro Brita v poměru 6:5.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!