Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Tenistka Vaidišová si už nezahraje, kariéru jí podruhé definitivně ukončily zdravotní potíže

Sport

  13:41
Praha - Nicole Vaidišová v 27 letech podruhé a definitivně ukončila tenisovou kariéru. Dvojnásobná semifinalistka na grandslamech a bývalá světová sedmička, která se na kurty vrátila před dvěma lety, laborovala v posledních měsících opět se zdravotními problémy a kvůli nim ve středu na instagramu oznámila, že už hrát nebude.

Archivní foto foto: ČTK/AP

„Tohle jsou pro mě jedny z nejtěžších slov na psaní. Po měsících a měsících zvažování a přemýšlení jsem se rozhodla odejít z profesionálního tenisu,“ uvedla Vaidišová v emotivním prohlášení. V tenisovém životopisu jí zůstane šest titulů z okruhu WTA a účasti v semifinále na French Open 2006 a Australian Open 2007.

Trudná sezona Vaidišové pokračuje. Kvůli zranění zápěstí si nezahraje s elitou

V elitní desítce světového žebříčku byla už v 17 letech. O rok později se dostala na sedmou pozici, ale kvůli potížím s ramenem v březnu 2010 kariéru ukončila. Po více než čtyřleté pauze se v září 2014 vrátila, ale znovu ji brzdily zdravotní problémy a výraznějšího úspěchu už nedosáhla. Naposledy hrála v květnu turnaj ITF v Györu.

„Bohužel jsem poslední dva roky trávila více času u lékařů, v nemocnicích nebo na fyzioterapii než na kurtu. Bylo to pro mě hodně těžké období - nejen pro mé tělo, ale také pro mou hlavu. Bohužel se nepodařilo dostat mé tělo do stavu, v jakém bych byla schopná hrát,“ doplnila rodačka z Norimberku, jež odehrála i 14 zápasů ve Fed Cupu, z toho dvanáct vítězných.

Autor: