Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Tenistka Vondroušová vynechá US Open. Mohou za to potíže se zápěstím

Markéta Vondroušová ve finále Roland Garros. foto: Reuters

New York - Finalistka letošního Roland Garros Markéta Vondroušová se odhlásila z US Open. Česká tenistka vynechá závěrečný grandslam sezony kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím. Informaci médiím oznámil její manažer Jan Koukal a oficiálně ji potvrdili i zástupci turnaje.
  8:18

Mimo hru o olympiádu jsou Kvitová i Vondroušová. Do Tokia totiž můžou ve dvouhře jen čtyři Češky

Svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha laboruje se zraněním od Wimbledonu. Její potíže způsobilo přetížení ruky během antukové sezony, zánět se pak rozvinul při přechodu na trávu. Nehrála proto v Torontu ani v Cincinnati a plánovala návrat v New Yorku.

Uplynulých čtrnáct dnů se sice už připravovala na kurtu s raketou, ruka ale není stoprocentní. „Nechci opakovat chybu z loňska a raději obětuji US Open, i když to bylo nesmírně těžké rozhodnutí. Vrátím se až ve chvíli, kdy budu moct hrát bez limitu a naplno,“ uvedla Vondroušová v tiskové zprávě. „Abych mohla hrát proti těm nejlepším na Grand Slamu, musela bych být stoprocentně zdravá a dnes jsem přijala fakt, že nejsem. Nyní pojedu domů a proberu další plány se svými doktory. Tenis a fanoušci mi chybí a nemůžu se dočkat, až budu zpátky,“ napsala poté tenistka na Instagramu.  

Loni na US Open postoupila do osmifinále, ale obnovila si zranění z dubna. Kvůli natrženému tříslu pak ukončila předčasně sezonu začátkem října.

Markéta Vondroušová po finálovém utkání
Gratulace Vondroušové po konci finále

Fantazie! Vondroušová si zahraje ve finále French Open. Zatím neztratila ani set

Dvacetiletá Vondroušová měla od pondělí ve Flushing Meadows plnit roli sedmnácté nasazené hráčky. V 1. kole se měla utkat se Švýcarkou Viktorií Golubicovou. Za Vondroušovou se do turnaje dostane hráčka z kvalifikace.

Autoři: ,