Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kvitovou by život bez tlaku nudil a těší se na Londýn

Roland Garros

  10:27
EASTBOURNE (Británie) - Poprvé v kariéře čeká tenistku Petru Kvitovou obhajoba grandslamového titulu. V pátek přijede do Londýna, aby se pokusila na trávě v All England Clubu zopakovat wimbledonský triumf. Tlak, který je s tím spojený, se čtvrtá hráčka světa snaží brát s nadhledem.

Česká tenistka Petra kvitová foto: Reuters

"Tlak samozřejmě je a to je normální, bez něj by to bylo nudné," řekla fulnecká rodačka Kvitová v rozhovoru pro agenturu Reuters v Eastbourne, kde jí nevyšla generálka a prohrála v úterním prvním kole s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. "Očekávání je veliké, ale jsem ráda, že můj tým ani já to tolik neřešíme," doplnila.

Pro zahraniční média plachá Kvitová připustila, že jí titul změnil život v dobrém i zlém. "Měla jsem hodně povinností pro média a sponzory, lidé mě všude poznávají. Není to jednoduché, ale beztak je to příjemná část tenisového života," řekla.

Při vzpomínce na loňský titul ve Wimbledonu si dvaadvacetiletá hráčka jako první vzpomněla na poslední míček finále s Ruskou Marií Šarapovovou, kterou porazila 6:3 a 6:4. "Na to eso a pak, jak jsem poprvé držela vítěznou trofej v rukou. Myslím, že to mi zůstane v paměti navždy," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Zase bude mít ve Wimbledonu husí kůži

"Cítím se velice poctěna, že se vracím do Wimbledonu jako obhájkyně titulu, a už se moc těším na zahajovací zápas a až vkročím na centrkurt," řekla Kvitová. "Myslím, že budu mít zase husí kůži, až budu poprvé procházet branou," usmála se.

Kvitová v rozhovoru řekla, že za hlavní favoritku Wimbledonu považuje Šarapovovou, vítězku Roland Garros a čerstvou světovou jedničku. I přesto, že v Eastbourne prohrála a generálka na Wimbledon nebyla ideální, byla Kvitová ráda, že je po antuce zpět na trávě.

"Cítím se na ní dobře a je škoda, že sezona na trávě je tak krátká," litovala česká tenistka. Letos ale bude díky londýnské olympiádě přece jen o něco delší. "Jsem ráda a moc se těším," dodala.

Autor: