Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Turnaj mistryň uvidí české derby: Kvitová a Šafářová se potkají ve skupině

US Open

  13:39aktualizováno  14:07
SINGAPUR - Tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň potkají v jedné skupině. Společně byly nalosovány do Bílé skupiny, v kvartetu je doplní Garbine Muguruzaová a Angelique Kerberová. V Červené skupině jsou Simona Halepová, Maria Šarapovová, Agnieszka Radwaňská a Flavia Pennettaová.

Lucie Šafářová (vlevo) a Petra Kvitová. foto: ČTK/AP

Poprvé od roku 1993 jsou na Turnaji mistryň dvě Češky - a rovnou se spolu utkají o postup ze skupiny. Z obou kvartet postoupí vždy dvě tenistky do semifinále, šanci na postup tedy mají obě.

Na okruhu WTA na sebe zatím narazily sedmkrát - a vždy zvítězila Kvitová. Naposledy se utkaly v srpnu ve finále v New Havenu.

Proti Rusku v nejsilnější sestavě. Tenistky usilují o čtvrtý titul z pěti let

Bojovat s nimi bude 27letá Němka Kerberová, kterou loni Kvitová i Šafářová zdolaly ve finále Fed Cupu, a vycházející 22letá hvězda Muguruzaová ze Španělska, finalistka letošního Wimbledonu.

V Červené skupině se představí Italka Flavia Pennettaová, vítězka letošního US Open, Ruska Maria Šarapovová, která kvůli zranění dohrála poslední soutěžní zápas letos ve Wimbledonu, nejvýše nasazená Simona Halepová z Rumunska a Polka Agnieszka Radwaňská, která po nevýrazném startu sezony zažila skvělý finiš.

Po odhlášení suverénky sezony Sereny Williamsové turnaj jasnou favoritku nemá. České hráčky však do něj nevstupují v ideální pohodě: Kvitová po US Open vyhrála jeden zápas, Šafářová bojovala s bakteriální infekcí a ze dvou zápasů dva prohrála.

České deblistky se ve skupinách minou

V singapurském hotelu Marina Bay Sands byly rozlosovány i skupiny pro čtyřhry. Druhý nasazený pár Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová se v Bílé skupině utká s tchaj-wanskými sestrami Chan, francouzsko-slovinským párem Caroline Garciaová a Katarina Srebotniková a španělským duem Muguruzaová, Carla Suárezová.

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká skončily v Červené skupině i vedle největších favoritek, švýcarsko-indické dvojice Martina Hingisová a Sania Mirzaová, maďarsko-francouzského páru Timea Babosová, Kristina Mladenovicová a Američanek Raquel Kopsové-Jonesové a Abigail Spearsové.

Los tenisového Turnaje mistryň

Bílá skupina:Muguruzaová (2-Šp.), Kvitová (4-ČR), Kerberová (6-Něm.), Šafářová (8-ČR).

Červená skupina: Halepová (1-Rum.), Šarapovová (3-Rus.), A. Radwaňská (5-Pol.), Pennettaová (7-It.).

Dvouhra

Čtyřhra

Bílá skupina: Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA); Garciaová, Srebotniková (4-Fr./Slovin.); Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (5-Tchaj-wan), Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.).

Červená skupina:Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie); Babosová, Mladenovicová (3-Maď./Fr.); Kopsová-Jonesová, Spearsová (6-USA); Hlaváčková, Hradecká (7-ČR).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...