130 let

Vpravo plavkyně Barbora Seemanová, vlevo čtvrtkařka Barbora Malíková. | foto: ČTK

‚Těším se na jídlo od maminky,‘ prohlásila po třech medailích plavkyně Seemanová

Sport
  •   17:40
PRAHA - Z bazénu pražského Motorletu si pro dvě zlaté medaile do Buenos Aires vyrazila Barbora Seemanová. A kromě dvou nejcennějších ocenění přivezla z olympijských her mládeže i jeden bronz.

„Chtěla jsem být ve finále ve všech třech disciplínách. Což se mi i povedlo. Jinak jsem si ale velké cíle nedávala, nerada to říkám dopředu,“ říká osmnáctiletá reprezentantka, která se účastnila i olympijských her v Riu před dvěma roky.

Medailistky z OH mládeže - zleva běžkyně Barbora Malíková a plavkyně Barbora...
Barbora Seemanová.

Přípravu jí komplikovala hlavně mononukleóza, která ji na jaře úplně vyřadila ze závodů. I přesto si ale na olympiádě mládeže připsala zlaté medaile za 50 a 100 metrů volným způsobem a bronz za 200 metrů volným způsobem.

Pochází z rodiny, v níž plavou prakticky všichni. Posuďte sami. „Táta závodně plaval, když byl mladší. Brácha taky, mamka sice neplavala závodně, ale všichni se nejen okolo bazénu, ale i celkově všech sportů, pohybujeme,“ usmívá se sympatická dívka.

Studentka ekonomického lycea ještě chodí na střední školu, ale už nyní přemýšlí nad budoucností, kterou vidí ve skloubení studia s plaváním. „Spíš to asi nebude v ekonomickém oboru, ale preferovala bych zahraničí. Kvůli plavání bych asi chtěla do Spojených států,“ upřesňuje svou volbu.

A na co se po olympiádě nejvíce těší?

„Na dobré jídlo od maminky. A asi i na ten klid, který kolem sebe budu mít,“ směje se Seemanová. „Nebudu muset řešit, zda mám u sebe akreditaci nebo jestli mám na sobě olympijské oblečení,“ dodává naděje českého plavání.

Autor: