Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Těžký los: tenisté začnou příští ročník DC ve Švýcarsku

Sport

  13:39
LONDÝN - K možnému souboji s Rogerem Federerem poslal los prvního kola Světové skupiny Davisova poháru pro rok 2013 české tenisty. Středeční losování v Londýně rozhodlo o tom, že svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila budou hrát od 1. do 3. února ve Švýcarsku, které naposledy v Praze v roce 2007 porazili. Vítěz tohoto souboje narazí ve čtvrtfinále na lepšího z duelu Kazachstánu s Rakouskem.

Tomáš Berdych (vlevo) a Radek Štěpánek foto: Reuters

Před pěti lety začala právě proti Švýcarům úspěšná série současného týmu.

1. kolo

(1. až 3. února): Kanada - Španělsko, Itálie - Chorvatsko, Belgie - Srbsko, USA - Brazílie, Francie - Izrael, Argentina - Německo, Kazachstán - Rakousko, Švýcarsko - ČR.

Do Davis Cupu se tehdy na baráž vrátil Radek Štěpánek, společně s Tomášem Berdychem porazili v Praze Federera a Stanislase Wawrinku a udrželi se mezi elitou. Od té doby Štěpánek s Berdychem hráli finále v roce 2009 a letos si boj o triumf zopakují.

Finále tenisty čeká v domácím prostředí od 16. do 18. listopadu a nejspíše v Praze se na tvrdém povrchu pokusí zdolat silné obhájce titulu ze Španělska.

Síla Švýcarů bude záviset na účasti světové jedničky Federera.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz o víkendu zachránil Švýcarsko mezi elitou. Letos hrál poprvé po osmi letech v Davisově poháru i první kolo, jinak vždy pomáhal týmu až v baráži, ale proti Američanům nečekaně prohrál s Johnem Isnerem a pak i ve čtyřhře.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!