Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Thajský badmintonista brutálně napadl soupeře, dostal dvouletý trest

Sport

  10:55
BANGKOK - Dvouletým zákazem startů byl potrestán thajský badmintonista Bodin Issara za brutální napadení soupeře ve finále čtyřhry na turnaji ve Vancouveru. Před týdnem Issara po jedné z výměn odhodil raketu a zběsile zaútočil na krajana Maníponga Džongdžita, se kterým loni na olympijských hrách postoupil do čtvrtfinále.

Ilustrační foto foto: Reuters

Na Canada Open se střetli poprvé od ukončení spolupráce a neudrželi nervy na uzdě. Potrestán byl také Džongdžit, jenž dostal tříměsíční distanc za provokování. Issara se na něj vrhl poté, co ho bývalý spoluhráč při výměně stran klepl raketou do hlavy.

Potyčce předcházela série nadávek, za kterou dostali oba od rozhodčího varování. Issara se pak pustil do Džongdžita, na vedlejším kurtu ho srazil na zem, a než ho zastavili trenéři a pořadatelé, několikrát ho udeřil pěstí. Dostal černou kartu, byl vyloučen a Džongdžit byl s dalším Thajcem Nipitpchonem Puangpuapečem vyhlášen za vítěze.

Oba badmintonisté se vrátili různými lety do Bangkoku, kde si vyslechli verdikt národní federace, veřejně se omluvili a potřásli si rukama. Případ ještě není u konce, protože incidentem se zabývá rovněž světová federace.

"Všechno, co jsme za šedesát let vybudovali, se kvůli jedinému člověku najednou zhroutilo. Něco tak násilného jsem za tu dobu neviděl," posteskl si šéf thajského badmintonu Čaren Vattanasin. "Žádali mě, abych nebyl moc přísný, ale já to vidím jinak, stejně jako další lidé. Jde o image celé země," dodal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!