Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Thornton dostihl Jágra

Sport

  8:37
New York - Joe Thornton ze San Jose se dotáhl v bodování NHL na vedoucího Jaromíra Jágra. Zatímco český hokejista rozšířil své statistiky jen o jeden gól a jeho New York Rangers podlehli Pittsburghu 3:5, Thornton při výhře Sharks 5:3 nad Vancouverem přihrál na tři branky. Oba nyní mají 122 bodů a do konce základní části jim zbývají odehrát dva zápasy.

Joe Thornton (vpravo) se raduje ze svého úspěchu. foto: ČTK

Jágrova pozice zeslábla i v tabulce střelců, v níž před dalším hráčem San Jose Jonathanem Cheechooem vede už jenom o gól. Cheechoo ve čtvrtek skóroval dvakrát.

Víc než možnost, že by mohl přijít o oba individuální triumfy, však Jágra trápí nedobré výsledky jeho mužstva. Rangers si v Pittsburghu připsali třetí porážku v řadě. "Máme za sebou povedenou sezonu a byl bych velmi nerad, kdyby teď mělo všechno přijít vniveč," uvedl Jágr. "Nehrajeme dobře, v play off musíme podávat daleko lepší výkony. Máme poslední dva zápasy na to, abychom se z toho dostali," dodal český útočník.

Velmi nespokojený byl s výkonem svých svěřenců také trenér Tom Renney a proto hned po utkání svolal zvláštní schůzku mužstva. "Vůbec se mi nelíbí, co jsme v posledních zápasech předvedli. Je na čase s tím něco udělat. V sázce je příliš mnoho. Takhle to dál nepůjde. Všichni hráči musejí zabrat," hřímal Renney.

Nezdar Vancouveru v San Jose nahrál hokejistům Edmontonu, kteří porazili Anaheim 2:1. O vítězství Edmontonu rozhodl gólem 34 sekund před koncem třetí třetiny český útočník Aleš Hemský, který střelou z pravého kruhu pro vhazování překonal brankáře Giguerea a zlomil dlouho vyrovnaný stav 1:1.
Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...