Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Navrátil to chce taky zabalit? Statečný to kapitán

US Open

  9:00
PRAHA - Tenistům nevyšel postup do finále, aby mohli potřetí v řadě usilovat o Davisův pohár. A sotva po vyčerpávajícím boji na francouzské antuce naznačili, že kvůli únavě a zdraví možná další působení v reprezentačním týmu složí, už se z toho dělá drama.

Tomáš Berdych (vlevo) a kapitán Jaroslav Navrátil foto: Reuters

Před devětadvacetiletým Berdychem se přitom možná rýsuje několik posledních příležitostí, jak dosáhnout na triumf v turnaji Grand Slamu, a o šest let starší Štěpánek už má věk na to, aby reálně odhadl svoje fyzické schopnosti. Je to jejich vůle, pro český tenis už toho udělali dost.

Spíše zarážejí slova nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila: jestli zmíněná dvojice dlouholetých tahounů v daviscupovém týmu skončí, udělá totéž. To je řeč statečného kapitána! Přece nebude trpět na lavici s nástupci dvojice slavných a v případě sestupu ze Světové skupiny se pracně škrábat zpátky...

"Bylo mi ctí, že jsem tady mohl reprezentovat svou vlast," prohlásil Chorvat Marin Čilič, vítěz nedávného US Open, který teď v Amsterodamu pomohl svému týmu vybojovat návrat do elitní skupiny. Je mu teprve čtyřiadvacet, ale nehrajícího kapitána českého družstva by mohl dělat z fleku.

Autor: