Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Konečného penalta. Boxer se loučil důstojně

Sport

  6:00
PRAHA - Ideální je odejít na vrcholu, říká se. Málokomu se to ovšem povede. Lukáš Konečný chtěl končit, když díky jeho vysokému postavení na žebříčku střední váhy přistála u jeho chlebodárců v německé stáji SES nabídka vyzvat profesionálního mistra světa Petera Quillina z USA.

Konečný na světový titul nedosáhl, kariéru zakončil porážkou foto: ČTK

Nejúspěšnější profesionál historie českého boxu, proslulý svou vůlí a houževnatostí, znovu trénoval a proti šampionu se postavil. 

A za velkou louží, v mekce boxu, což je sen každého evropského boxera. V posledním duelu kariéry sice Konečný prohrál na body, ale Američan svou převahu nedokázal ukončit knock-outem, jak mnozí předvídali.

Naopak, bylo zřejmé, že na taktiku a výdrž českého bijce nenachází recept. Na rozdíl od Antonína Panenky, který v Bělehradě 1976 přinesl československému fotbalu evropské zlato, sice Konečný branku netrefil, svoji penaltu ale proměnil. Odešel na vrcholu a se ctí.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...