Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: První vlaštovka. Ale proč nemůže být Pelta na telefonu?

Sport

  9:00
Tohle je první hmatatelný důkaz, že český fotbal má chuť něco dělat s primitivy na tribunách stadionů. Profesionální kluby si totiž odhlasovaly, že by zápasy měli rozhodčí přerušovat nejen při nepokojích chuligánů, ale i při nenávistných a vulgárních projevech fanoušků, ať už verbálních nebo prostřednictvím transparentů.

Ministr vnitra Milan Chovanec (vpravo) a předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta na tiskové konferenci po jednání k problematice bezpečnosti při fotbalových utkáních. foto: ČTK

Bafuňáři ale nesmí usnout na vavřínech, tohle by měl být jen první krok. Hned dalším by mělo být jasné vyjádření, za jakých podmínek se bude zápas ukončovat. Při řádění "fanoušků" při zápase Baník–Sparta bylo totiž právě velkou chybou pokračování duelu – což poté přiznali šéf fotbalové asociace Miroslav Pelta a šéfka rozhodčích Dagmar Damková.

Je otázkou, nakolik to byl jejich názor a nakolik později podlehli tlaku médií a fotbalové veřejnosti. Možná by nebylo od věci, kdyby to fungovalo jako třeba v hokejové NHL. Tam v případě podobné nestandardní situace volají rozhodčí okamžitě vedení ligy a to rozhodne.

Příště by tak Pelta a spol. mohli ukázat rozhodnost ihned...

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...