Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Roman Kreuziger stále věří

Sport

  16:56
Všechno mu zprvu vycházelo jako v pohádce. V sedle bicyklu šlapal i vzhledem ke svému mládí až překvapivě svěže a hlavně rychle. Věhlas Roman Kreuzigera se bleskově šířil i v nejprestižnějších závodech.

Roman Kreuziger na Giro d´Italia. foto: www.proteam-astana.com

Na slovutné Tour de France začal bez ostychu dvanáctou příčkou, pak přidal dvě deváté a po nedávném šestém místě na Giru se možná už čekaly zázraky a hon na Contadora a spol.

Jenže skutečnost vypadá jinak. Pětadvacetiletý cyklista je v celkové klasifikaci k nalezení až na 111. místě a na lídra Voecklera ztrácí téměř dvě hodiny.

Co že se přihodilo? Věci v pelotonu docela běžné. Několik pádů, zraněné zápěstí, a tím pádem konec nadějí. Kreuzigera ale šlechtí, že se přesto nevzdává. "Mám novou zkušenost. Je důležité Tour objet i s trochou utrpení," nechal se slyšet. A dodal, že se stále nevzdává svého snu – vyhrát letos jednu etapu. Asi i on zaslechl, že víra někdy skutečně i hory přenáší.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...