130 let
Zleva: Sebastian Bytyqi, Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková

Zleva: Sebastian Bytyqi, Fabiana Bytyqi a Lucie Sedláčková | foto: Profiboxing.cz, Lidovky.cz

Velká boxerská show v Plzni. ‚Snad holky přílákají fanoušky,‘ tvrdí Konečný

Sport
  •   20:00
PLZEŇ - Hned trojici českých boxerů čeká velká titulová šance na domácí půdě. 5. března se v plzeňské HM Aréna představí v zápasech o evropský titul WBO ve svých vahách Fabiana Bytyqi, Lucie Sedláčková a také domácí Štěpán Horváth.

POHNUTÉ OSUDY: Boxer z Rockyho Morrison popíral HIV. Nemoc ho ve 44 letech dohnala

Jsou to čtyři roky, kdy se v Česku poprvé boxovalo o titul profesionálního mistra světa, který tehdy v Brně slavně získal Lukáš Konečný sedmikolovou demolicí Francouze Salima Larbiho. Nyní tentýž muž ve spolupráci se svoji stájí SES Boxing a plzeňskou formací Qwert Boxing přivádí do své vlasti skutečně špičkovou boxerskou podívanou.

Vedle zmíněného trojlístku nebude chybět neporažený německý talent těžké váhy Tom Schwarz, který bude hájit svůj juniorský titul mistra světa federace WBO.

Německý mladík si věří

„Je super, že mám v SES za kolegy Michaela Wallische i Franceska Pianetu, ale myslím, že už jsem nyní já tím nejlepším boxerem těžké váhy v mojí stáji. A do dvou let bych byl rád nejlepším boxerem těžké váhy i ve světě,“ řekl jednadvacetiletý mladík, který se do Plzně těší i kvůli místnímu pivu.

„Je to jediné české slovíčko, které znám,“ usmíval se na pondělní tiskové konferenci více jak stokilový pořízek. Ten ostatně nebude jediným lákadlem pro milovníky nejtěžší váhové divize. V ringu se po více jak roční pauze představí také bývalá domácí jednička – Ondřej Pála, který si zaboxuje exhibici s Britem Dannym Williamsem.

Chybět nebude ani plzeňský Josef Zahradník a Sebastian Bytyqi, mladší to bratr Fabiany, který je zatím také mezi profesionály neporažený. Osmým do party očekávaných boxerů by pak měl být bývalý mistr světa v super střední váze, který se loni přesunul do polotěžké divize, Robert Stieglitz.

Vyprodají kapacitu haly?

„A tím by měla být zápasová karta naplněná. Věřím, že z osmitisícové kapacity naplníme maximum,“ dodal k tomu Konečný, nyní už v roli trenéra a manažera. „Pokud během týdne vyprodáte lístky, které jsou ode dneška k dostání, tak to zorganizujeme vedle na plzeňském fotbalovém stadionu, ale chtěli jsme být zatím skromní,“ rozesmál přítomné Matouš Rajmont, který je se svojí agenturou Hera zodpovědný za hladký průběh celé pompézní akce.

A dle výše zmíněných jmen jej rozhodně nečekaná snadná práce. Mimochodem, nejlevnější vstupné na stání jsou k dostání za 50 korun, ta k sezení pak korun 200.

Autor: