Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

To jste si sem objednala čínu? Sudí se podivoval nad jídlem soupeřky Kvitové, ta ho na kurtu snědla

Laura Siegemundová využila zdravotní pauzu soupeřky k najedení se. foto: ČTK

Paříž - Pravidelné doplňování energie formou banánů, energetických tyčinek či nápojů není u tenistů v pauzách mezi gamy či sety ničím neobvyklým. Německá hráčka Laura Siegemundová ovšem v osmifinálovém utkání proti Paule Badosaové, které vyhrála 7:5 a 6:2, si během zdravotní přestávky pochutnala na nudlích se zeleninou.
  13:49

Zápas měla pod svojí kontrolou, přesto Laura Siegemundová využila zdravotní pauzy své soupeřky k tomu, aby se najedla. Německá tenistka se totiž cítila fyzicky vyšťavená.

„Zkoušela jsem sníst tyčinku, protože jsem měla pocit, že mi chybí cukr. Ale pak jsem poprosila fyzioterapeutku, jestli by mi nepřinesla něco jiného, nějaké sacharidy, takže brambory nebo rýži,“ vrátila se k celé situaci budoucí soupeřka Petry Kvitové v semifinále French Open.

Na její žádost po chvíli přišla pořadatelská služba s dvěma krabičkami, Siegemundová vytáhla vidličku a během zdravotní pauzy se najedla. Celou situaci nechápavě sledoval hlavní rozhodčí John Blom.

„Viděl jsem už hodně, ale tohle ještě ne. To jste si sem objednala čínu?“ nevěřil australský sudí.

„Mám nějaké problémy s žaludkem, ráno jsem do sebe nemohla nic dostat, ale čína to vážně není, to se nebojte,“ odpověděla mu Siegemundová.

Laura Siegemundová využila zdravotní pauzu soupeřky k najedení se.
Nový deblový pár Zvonarevová, Siegemundová dobyl US Open

Německé tenistce neplánovaný příjem stravy pomohl a po pauze už v utkání Španělce nedala nejmenší šanci. „Kamery jsou teď všude a nic se nedá utajit, koukám, ale co se dá dělat. Chápu, že to může vypadat zvláštně, ládovat se vidličkou na kurtu, ale pořád lepší než se cítit bez energie, tím jídlem se to zlepšilo,“ vysvětlovala novinářům aktuálně světová šestašedesátka žebříčku WTA.

Ve čtvrtfinálové bitvě vyzve Němka ve středu od 12:00 Petru Kvitovou.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!