Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Jste normální? řval Berdych na rozhodčí. Později se omluvil

US Open

  17:06aktualizováno  17:48
NEW YORK/PRAHA - Neudržel emoce a před hlavní rozhodčí vypěnil. „Strávila jste příliš mnoho času na sluníčku, nebo co?“ tázal se Berdych po sporném momentu během utkání s Chorvatem Čiličem na US Open. Později však svých slov litoval a na sociálních sítích se omluvil.

Tomáš Berdych v diskuzi s hlavní rozhodčí. foto: ČTK/AP

Inkriminovaná situace nastala za stavu 4:2 pro českého hráče ve třetím setu. Berdych předtím obě sady prohrál, možná i proto začal konverzaci s empirovou rozhodčí ostrým tónem.

„Měla jste vůbec někdy raketu v ruce?“ soptil. Stěžoval si tím na výměnu, kterou se soupeř snažil zakončit „kraťasem.“ Berdych však k míčku na poslední chvíli přiběhl, poslal jej přes síť a slastně se radoval.

Jenže marně. Balonek se odrazil od země dvakrát, čímž český daviscupový reprezentat porušil pravidla a plusový bod získal Čilič.

Vše potvrdil i opakovaný záběr. A Berdych později na sociální sítě napsal: „Tohle je moje osobní omluva adresovaná rozhodčí ze včerejšího utkání. Měla pravdu. Pohlitily mě emoce, za což se omlouvám.“

V utkání s urostlým Chorvatem nakonec rodák z Valašského Meziříčí neuhrál ani set. Padl 2:6, 4:6 a 6:7, čímž pro něj americký grandslam skončil.

Pětadvacetiletý Čilič, muž s dělovým servisem, vyřadil Berdycha také z letošního Wimbledonu. I tehdy si Berdych stěžoval, na rozdíl od čtvtečního duelu ale oprávněně.

Na londýnské trávě se totiž duel dohrával za postupujícího soumraku, kdy už nešlo do hry zapojit ani Jestřábí oko. „Proč máme pokračovat, když ani nefunguje technika?“ ptal se tenkrát.

Zdá se, že v soubojích s Čiličem nestojí proti Berdychovi jen vysoký soupeř. O slovo se zřejmě vždy přihlásí i další faktor: osud.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!