Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Tour de Ski: Smolař Bauer ve sprintu nepostoupil, dařilo se Jakšovi

Sport

  13:59
TOBLACH - Běžci na lyžích Martin Jakš, Dušan Kožíšek, Martin Koukal a Eva Nývltová postoupili z kvalifikace sprintu volnou technikou na Tour de Ski v Toblachu. O čtyři místa unikl postup Lukáši Bauerovi. Kvalifikaci vyhrál nečekaně rakouský běžec Bernhard Tritscher. Jakš skončil dvanáctý, Kožíšek šestnáctý a hned za ním se kvalifikoval Koukal.

Lukáš Bauer. foto: ČTK

Obhájce celkového prvenství v Tour Bauer neočekával postup, ale nakonec zaostal za třicítkou pro vyřazovací boje na 34. místě jen o šestnáct setin vteřiny. "Je to smůla. Na druhou stranu jsem s mými sprinterskými výsledky v kariéře nemohl počítat, že bych postoupil, ale myslím, že jsem tak špatně nejel," řekl Bauer Radiožurnálu.

Před závěrečnými třemi etapami ho tak čeká propad z osmého místa a už ve čtvrtek se musí pokusit stáhnout ztrátu na trati 35 km volně z Cortiny do Toblachu. "Teď přijdou distanční závody, to jsou moje závody. Uvidíme, jestli se pojede v nějaké slušné skupině a jaká bude strategie, jak se bude dát jet," doplnil Bauer.

Mezi ženami ovládla kvalifikaci Slovinka Petra Majdičová. Nývltová na ni ztratila 8,04 vteřiny a postoupila z 18. místa. Ivana Janečková dojela 39.

Vyřazovací jízdy začaly ve 14:15.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!