Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Tour de Ski: Smolař Bauer ve sprintu nepostoupil, dařilo se Jakšovi

Sport

  13:59
TOBLACH - Běžci na lyžích Martin Jakš, Dušan Kožíšek, Martin Koukal a Eva Nývltová postoupili z kvalifikace sprintu volnou technikou na Tour de Ski v Toblachu. O čtyři místa unikl postup Lukáši Bauerovi. Kvalifikaci vyhrál nečekaně rakouský běžec Bernhard Tritscher. Jakš skončil dvanáctý, Kožíšek šestnáctý a hned za ním se kvalifikoval Koukal.

Lukáš Bauer. foto: ČTK

Obhájce celkového prvenství v Tour Bauer neočekával postup, ale nakonec zaostal za třicítkou pro vyřazovací boje na 34. místě jen o šestnáct setin vteřiny. "Je to smůla. Na druhou stranu jsem s mými sprinterskými výsledky v kariéře nemohl počítat, že bych postoupil, ale myslím, že jsem tak špatně nejel," řekl Bauer Radiožurnálu.

Před závěrečnými třemi etapami ho tak čeká propad z osmého místa a už ve čtvrtek se musí pokusit stáhnout ztrátu na trati 35 km volně z Cortiny do Toblachu. "Teď přijdou distanční závody, to jsou moje závody. Uvidíme, jestli se pojede v nějaké slušné skupině a jaká bude strategie, jak se bude dát jet," doplnil Bauer.

Mezi ženami ovládla kvalifikaci Slovinka Petra Majdičová. Nývltová na ni ztratila 8,04 vteřiny a postoupila z 18. místa. Ivana Janečková dojela 39.

Vyřazovací jízdy začaly ve 14:15.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...