Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Tour de Ski vyvrcholí tradičním stoupáním, Bauer vyjede šestý

Sport

  7:54
ITÁLIE - Běžec na lyžích Lukáš Bauer ve Val di Fiemme odstartuje do poslední etapy Tour de Ski z šestého místa. Jako první vyrazí vstříc devíti kilometrům s proslulým závěrečným stoupáním na sjezdovku Alpe Cermis vítěz tohoto etapového seriálu z posledních dvou let Dario Cologna ze Švýcarska. Bauer na něj ztrácí dvě minuty a dvě vteřiny.

Lukáš Bauer foto: ČTK

"Nemůžu se koukat jenom na to, kdo je přede mnou, ale i se hodně snažit, abych se nepropadl," řekl Bauer Radiožurnálu před obávaným stoupáním, po kterém se v letech 2008 a 2010 radoval na Tour de Ski z celkového triumfu. Cologna může Tour vyhrát počtvrté.

ČTĚTE TAKÉ:

V ženské kategorii je rovněž blízko čtvrtému triumfu Justyna Kowalczyková. Polská favoritka vede o dvě minuty a osm vteřin před Norkou Therese Johaugovou. Česká reprezentantka Eva Nývltová-Vrabcová je v průběžném pořadí na 28. pozici.

Sobotní předposlední etapu poznamenala chmurná atmosféra po tragickém úmrtí šesti ruských turistů, kteří se zabili při noční jízdě na sněžném skútru právě na Alpe Cermis. Tour de Ski nicméně dnes vyvrcholí podle plánu.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!