130 let
Pavel Nedvěd odpovídá na otázky novinářů

Pavel Nedvěd odpovídá na otázky novinářů | foto: ČTK

Trápil jsem se, přiznal v cíli Pražského půlmaratonu Nedvěd

Sport
  •   11:32
Pražský půlmaraton absolvoval Pavel Nedvěd již potřetí a opět si zlepšil osobní rekord, tentokrát na 1:43:09 hodiny. "Běželo se mi celkem fajn, i když to nebylo v takové pohodě jako dřív. Neměl jsem totiž dostatek času na trénink, a jak trénujete, tak potom i běžíte. Takže jsem se teď chvílemi i trápil," přiznal za cílem legendární fotbalista Pavel Nedvěd, o to víc potěšený zlepšením.

Po pátečním příletu do Prahy jej poněkud zaskočil teplotní rozdíl. "Při odletu z Turína tam bylo patnáct stupňů, jarní počasí, ale tady... Bylo to znát, nohy trošku tuhly, v Turíně je oproti Praze teplíčko," konstatoval, nicméně o to víc litoval africké běžce. "Pro nás bylo těch šest stupňů ještě na limitu, ale jim musela být fakt zima. Za kolik to běžel vítěz? Za hodinu a deset vteřin? Tak to je kanón," smekl před Zersenayem Tadesem z Eritreje.

Osobnosti půlmaratonu

  • Kardiochirurg Jan Pirk
    956. místo - čas 1:37:08
  • Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd
    1 646. - 1:43:09
  • Žokej Josef Váňa mladší
    2 290. - 1:48:24
  • Vodní slalomář Vavřinec Hradílek
    2 294. - 1:48:26

A proč letos nestihl trénovat jako loni či v roce 2010, kdy utíkal pražskými ulicemi poprvé? "Spíš jsem pořád na hřišti, každý den. Je to, jako kdybych hrál," vyprávěl člen vedení Juventusu, který před pár dny prohrál 0:2 na Bayernu ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Jaká je v klubu atmosféra? "Po porážkách není nikdy fajn. Ale budeme se snažit nachystat co nejlíp na odvetu," říkal.

Před sobotním večerním zápasem doma s Pescarou měl Juventus v čele tabulky náskok devíti bodů. Znamená to další titul? "Možná to vypadá snadněji než uběhnout Pražský půlmaraton, že? Ale zbývá ještě osm zápasů a já jsem vyhrál i prohrál tituly, kdy jsme měli devět bodů navrch a sedm utkání do konce," pokýval hlavou. Jeho tým mu pak večer udělal radost, přidal další výhru a své vedení zvýšil.

Na dotaz, zda si po loňské premiéře přijede opět zaběhnout Pražský maraton, nedal Nedvěd jasnou odpověď. "Mám trošku problém s datem, ale budu trénovat a kdyby mi to vyšlo, rád přijedu."

Autor: Jiří Jakoubek