Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Trenér Straka povede Tirol Innsbruck

Sport

  18:17
INNSBRUCK - Ne v Plzni, které pomohl k záchraně, ale ve špičkovém rakouském Tirolu Innsbruck, bude pokračovat kariéra trenéra Františka Straky. Informaci přinesla agentura DPA.

František Straka při odchodu ze sparťanského stadionu v průběhu loňského jara. foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Osmačtyřicetiletý bývalý reprezentant vedl v závěru uplynulé sezony Viktorii Plzeň, kterou pomohl udržet v nejvyšší soutěži.

Straka na lavičce předposledního týmu tabulky uplynulého ročníku rakouské ligy nahradí Stanislava Čerčesova, jenž se stal sportovním ředitelem ve Spartaku Moskva.

V tyrolském klubu v minulé sezoně působili čeští fotbalisté Václav Koloušek a Milan Pacanda, druhý jmenovaný však po ročním hostování tým po sezoně opustil.

"Hrozně se těším na nový úkol. Naším cílem bude umístění na jednociferném místě tabulky," citovala DPA Straku. Rakouská nejvyšší soutěž má deset účastníků, v uplynulé sezoně byl Innsbruck devátý. Sestupuje jen poslední.

V Innsbrucku bude Straka druhým českým koučem v historii, v letech 1997 až 1999 tamní klub trénoval František Cipro.

Pětatřicetinásobný československý reprezentant a účastník mistrovství světa 1990 Straka se vydává na své třetí zahraniční trenérské angažmá. Jeho prvním působištěm byl na začátku tisíciletí německý Wuppertal, loni vedl Ahlen ve druhé bundeslize.

Před Plzní koučoval bývalý obránce v české lize pražskou Spartu a Teplice.

Autoři: ,