130 let
Trenér Petr Uličný

Trenér Petr Uličný | foto: Lidové noviny

Trenér Uličný ve Zlíně skončil

Sport
  •   22:28aktualizováno  22:58
Zlín - Jen čtrnáct kol vedl fotbalisty Tescomy Zlín Petr Uličný, který po vzájemné dohodě s vedením klubu předčasně ukončil smlouvu. Zlín je v pásmu sestupu, na předposledním místě tabulky dosud získal jen deset bodů.

Nástupcem Uličného by měl být Pavel Hoftych, který působí v roli asistenta v posledním týmu ligové tabulky Slovácku a vede i rezervu Slovácka, jež je v čele MSFL.

"Vzhledem k posledním špatným výsledkům došlo ke vzájemné dohodě s trenérem Uličným o předčasném ukončení smlouvy. Zatím jednáme o tom, kdo bude nástupce Uličného. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v úterý," řekl ředitel Tescomy Zlín Ladislav Minář.

Uličný nahradil po odchodu z Olomouce v letní přestávce ve Zlíně trenéra Lubomíra Blahu. "Výsledky byly špatné, bylo potřeba udělat nějakou změnu. V tabulce (pravdy) máme minus čtrnáct bodů. Tým v posledním zápase proti Slavii příliš nebojoval, svědčí o tom i to, že jsme nedostali žádnou žlutou kartu," uvedl Uličný.

Fotbalisté Zlína nevyhráli sedm zápasů po sobě. Naposledy se radovali z plného bodového zisku v polovině září, kdy na domácí půdě porazili Příbram 1:0. Kromě tohoto vítězství už zdolali jen Most 2:1.

Hoftych, pravděpodobný nástupce Uličného, působil dlouhá léta ve Zlíně jako hráč a později i v trenérské roli.  Mezi Zlínem a Slováckem, kde teď Hoftych působí, je podepsána dohoda, že se v případě potřeby Hoftych okamžitě vrátí do Zlína.

Ve fotbalové lize se v letošní sezoně vyměnili trenéři už v šesti klubech. Nejprve skončil v Olomouci Vlastimil Palička, kterého vystřídal Vlastimil Petržela. Místo Stanislava Grigy ve Spartě zaujal Michal Bílek a za něj přišel do Plzně Stanislav Levý. Pak byl v Příbrami odvolán Pavel Tobiáš a nahradil ho František Barát. Minulý týden skončil ve Slovácku Jiří Plíšek, jehož vyměnil Pavel Malura.

Autor: ČTK