Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Trest pro 'šíleného' Jarolíma

Sport

  17:13
HAMBURK - Český fotbalista David Jarolím z Hamburku nesmí za svůj zkrat v sobotním utkání německé ligy proti Bielefeldu nastoupit ve čtyřech zápasech.

Jarolím v zápase s Bielefeldem neudržel nervy. foto: Lidovky.cz

Za to, že chytil za přirození soupeře Manfreda Schulera a byl vyloučen, mu dnes disciplinární komise německého svazu také vyměřila pokutu 10.000 eur (250.000 korun). Další pokutou ve výši 15.000 eur (376.000 korun) potrestal Jarolíma jeho klub.

Podle agentury DPA se už Jarolím za své chování v druhém poločase zápasu, který skončil 1:1, omluvil spoluhráčům. Zároveň relativizoval svá vyjádření ohledně odchodu z bundesligy. Syn současného trenéra pražské Slavie bezprostředně po incidentu uvedl, že uvažuje o tom, že po sezoně v Německu skončí.

"To ze mě vypadlo v emocích. Měl jsem si dát pozor, co říkám. Nikdy nevíte, co všechno se ve fotbale může stát, ale já jsem v Hamburku absolutně spokojený," citoval server Sport1.de Jarolíma, jenž fotbalově vyrůstal v mládežnické akademii Bayernu Mnichov a v Hamburku hraje od roku 2003. Klubovou pokutu, která podle neoficiálních informací tvoří jedno procento jeho ročního platu 1,5 milionu eur, čtrnáctinásobný český reprezentant po pohovoru s trenérem Huubem Stevensem akceptoval. "Všechno jsme si vysvětlili a já jsem se omluvil. On říkal, že ho moje chování překvapilo a zklamalo," uvedl Jarolím.

"Chováme k sobě navzájem nadále respekt a tak to také do konce sezony zůstane," dodal.

Autor: