Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Tři medailistky z atletického ME dorazily do Prahy. Jsou unavené, ale šťastné

Sport

  17:39
PRAHA - České medailistky z atletického mistrovství Evropy dnes dorazily do Prahy. Unavená oštěpařka Nikola Ogrodníková hodlá před dalšími závody odpočívat, bronzová maratonkyně Eva Vrabcová Nývltová se těší na oslavu s rodinou a stříbrnou chodkyni Anežku Drahotovou čeká posledních pár závodů v sezoně.

Oštěpařka Nikola Ogrodníková na atletickém ME 2018 v Berlíně. foto: ČAS - Aleš Gräf

Vicemistryně Evropy Ogrodníková stihla po pátečním slavnostním ceremoniálu krátkou oslavu s manažerem a svým týmem, při které si připila oblíbeným proseccem. Dolehla na ni únava. „Momentálně přemýšlím, že bych nejradši odjela na dovolenou, utekla od všeho a odpočinula si, protože ten nával emocí je strašně vyčerpávající a ten stres při závodě taky. Ale ještě mě čekají závody. Zítra se vyspím, tak to bude dobré,“ řekla novinářům sedmadvacetiletá oštěpařka, která bude startovat ve finále Diamantové ligy i na Kontinentálním poháru v Ostravě.

Do závodů plánuje spíše odpočinkový program. „Nechci teď trénovat, těším se, až budu závodit. Protože jsme trénovali před Evropou, takže je zbytečné teď přitrénovávat,“ řekla.

Vrabcová se stále vzpamatovává z první velké seniorské medaile. „Myslím, že mně to ještě pořád nedošlo. Včera jsme měli jenom chvilku příležitost posedět s mamkou a doufám, že až přijedeme domů, že si to vynahradíme,“ vyprávěla bývalá běžkyně na lyžích. Předpokládá, že potom na ni emoce dolehnou. „Třeba si i pustíme závod ze záznamu a posedíme se zbytkem rodiny. Tak asi pak mi to dojde,“ dodala vytrvalkyně, které se při vzpomínce na životní závod stále hrnou slzy do očí. V noci pod vlivem emocí nedokázala usnout.

Drahotová si po sobotním stříbrném dopoledni nenechala v Berlíně ujít další víkendový program ME včetně startu svého přítele Patrika Šorma ve štafetě na 4x400 metrů. „Musím říct, že to bylo neskutečné, krásná atmosféra. Já jsem se na to hrozně moc těšila, až člověk odvede ten svůj výkon a může si užít atletiku, kterou miluji,“ řekla. Nadchla ji mužská tyč, kladivářská soutěž s Polkou Anitou Wlodarczykovou a ženské vytrvalostní závody na 5000 metrů a 3000 metrů překážek.

Všechny medailistky dostaly na přivítanou spoustu květin. „Květiny mám opravdu ráda. Hrozně si toho vážím, že jsme byly takhle hezky přivítané, a určitě to neberu jako nějakou samozřejmost,“ pochvalovala si Drahotová. Ogrodníková se chystala doma hledat vázy. „Nějaké doma najdu, a když ne, tak to nějak vymyslím, protože to je nádherné. Strašně moc květin, to jsem ještě nikdy nedostala,“ dodala.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...