Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Triatlonistka Frintová doběhla třetí a má další medaili z ME

Sport

  18:08aktualizováno  21:58
ALANYA (Turecko) - Vendula Frintová získala na mistrovství Evropy v olympijském triatlonu bronzovou medaili. V turecké Alanyi dnes skončila třetí za vítěznou Nizozemkou Rachel Klamerovou a Britkou Vicky Hollandovou. Devětadvacetiletá Frintová navázala na stříbro z roku 2011, kdy vybojovala evropskou medaili jako první česká závodnice v historii.

Vendula Frintová foto: MAFRA - Martin Stolař.

Loni skončila patnáctá žena z olympijských her v Londýně na kontinentálním šampionátu pátá, dnes se po roční pauze vrátila na stupně vítězů. "Mám samozřejmě obrovskou radost. Tahle medaile je výsledkem kvalitní a tvrdé přípravy," uvedla Frintová v tiskové zprávě.

V závěrečném běhu na 10 km Frintová vedla, ale v závěru neodolala finiši dvou soupeřek. Dvaadvacetiletá Klamerová zvítězila s náskokem dvou sekund před Hollandovou, Frintová ztratila deset sekund.

"Zkusila jsem nastoupit v běhu a doufala, že soupeřkám uteču. To se sice povedlo, ale ne tak, abych první místo udržela až do cíle. Po druhém okruhu jsem viděla, že samostatný únik nemá cenu, tak jsem na ně spíš počkala a soustředila se na dlouhý finiš. Nakonec z toho byla bronzová medaile," líčila průběh rozhodující fáze závodu.

Rodačka z Náchodu rozšířila svou sbírku úspěchů, v níž má mimo jiné dvě stříbrné medaile z MS do 23 let a evropský i světový titul v duatlonu. Jako první česká triatlonistka dokázala také vyhrát závod Světového poháru.

Závod mužů je na programu v sobotu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!