Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Trump je největší podvodník na světě. V golfu není většího šejdíře, tvrdí profesionálové

Sport

  6:00
PRAHA - Tak tohle jsou velmi vážná obvinění. Několik golfových profesionálů, novinářů a celebrit pro New York Post uvedlo, že ve svém životě nepotkali na greenu hráče, který by podváděl víc než americký prezident Donald Trump.

Prezident Donald Trump na svém golfovém hřišti na Floridě. foto: Reuters

Někdejší sloupkař magazínu Sport Illustrated Rick Reilly si prý zahrál s Trumpem letos v březnu a nevěřil svým vlastním očím. „Vždyť on nepokrytě švindluje,“ uvedl pro New York Post. 

Potvrdil slova norské golfové profesionálky Suzann Pettersenové, vítězky jednoho turnaje LPGA Tour, která se loni rozpovídala o Trumpově podvádění na greenech. „Ať jde s takovou hrou do pekla,“ vzkazovala mu Pettersenová.

Americký profesionál Brad Faxon zase při vzpomínce na hraní s Trumpem mluvil o velice podivném dropování (spouštění míče kolmo k zemi).

Trumpa navíc nařkli z podvádění i slavné celebrity. 

„Jasně jsem viděl, že když jsem s ním hrál na jeho hřišti v Bedminsteru, že jeho úder skončil ve vodě. Přesto mi jeho caddy řekl, že míček se našel na greenu,“ divil se slavný herec Samuel L. Jackson.

Na golfovém hřišti prezidenta Donalda Trumpa na Floridě.
Floridské golfové hřiště prezidenta USA Donalda Trumpa.

Podobně dříve mluvili i někdejší slavný boxer Oscar de la Hoya nebo hudebník Alice Cooper. 

Sportovní komentátor Mike Tirico zase pro New York Post uvedl příběh z roku 2017. 

„Podařil se mi úder mého života. Trojkou dřevem jsem trefil na 230 yardů přímo na vyvýšený green. Když jsem se však blížil k jamce, míček jsem nikde neviděl. Místo toho ležel o 50 stop dál v bunkeru (písečné překážce). To prostě nedávalo smysl.“ 

„Pak mě jeho caddy odchytil a řekl mi: ‚Pamatuješ se na ten tvůj úder na pětiparu? Tak ten skončil deset stop od jamky. K míčku pak přišel Trump a zlostí ho hodil do bunkru,“ dodal Tirico.

Teď je na tahu Donald Trump. Jak zareaguje?

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!