Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trumpův klub přišel kvůli řádění v Kapitolu o golfový major, prezident PGA se bál poškození značky

Mezitím, co svět gratuluje Joe Bidenovi ke zvolení novým americkým prezidentem, současný prezident Donald Trump hraje golf na svém hřišti Trump National Golf Course. foto: ČTK/AP

Palm Beach Garden - Americká golfová asociace odebrala pořádání majoru PGA Championship v roce 2022 klubu v Bedminsteru v New Jersey, jenž patří prezidentovi Donaldu Trumpovi. Organizace PGA of America se tak rozhodla několik dnů po středečním řádění Trumpových příznivci v budově Kapitolu ve Washingtonu, které dosluhující prezident podle expertů vyvolal svým odmítnutím uznat porážku ve volbách.
  10:05

„Je zjevné, že pořádání PGA Championship v klubu Trump Bedminster by poškodilo naši značku. Proto se s ním naše rada rozhodla ukončit smlouvu. Udělali jsme to proto, aby naše organizace i PGA Tour mohly vést a rozvíjet golf i v dalších desetiletích,“ uvedl prezident PGA of America Jim Richerson.

Dosavadní prezident Donald Trump po návratu ze svého golfového resortu Trump...
Končící americký prezident Donald Trump hraje golf na svém hřišti Trump...

Klub Trump Bedminster měl jeden ze čtyř turnajů kategorie major hostit v květnu příštího roku. „Měli jsme s PGA of America krásný vztah a jejich rozhodnutí nás nesmírně zklamalo. Je to porušení závazného kontraktu a neměli žádné právo dohodu ukončit. Do PGA Championship v Bedminsteru jsme investovali mnoho a mnoho milionů dolarů,“ reagoval mluvčí koncernu Trump Organization. Končící americký prezident je vášnivým golfistou a jeho organizace vlastní mimo jiné 17 hřišť různě po světě.

Letos se má PGA Championship hrát v rezortu Kiawah Island v Jižní Karolíně. Náhradní dějiště pro příští rok by mělo být známo v příštích týdnech.

Autor: