Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Turci a Švýcaři se po zápase baráže poprali

Sport

  10:48
Hromadnou bitkou fotbalistů skončil ve středu barážový zápas Turecka se Švýcarskem v Istanbulu, kde sice domácí vyhráli 4:2, na světový šampionát do Německa ale postoupil díky vítězství 2:0 z prvního zápasu soupeř. Jeden ze švýcarských hráčů musel být po rvačce v útrobách stadionu převezen k ošetření do nemocnice.

Po závěrčeném hvizdu se v útrobách stadionu strhla rvačka mezi hráči obou týmů. foto: AFP

Podle turecké agentury Anatolia je zraněným hráčem obránce Stephane Grichting, který zápas proseděl v roli náhradníka na lavičce. "Jeden z našich hráčů má podle vyšetření vnitřní krvácení a byl převezen do nemocnice," uvedl trenér Švýcarů Köbi Kuhn. "Nic dalšího nevím," řekl.
 
Problémy v tunelu vedoucím k šatnám začaly poté, co švýcarský fotbalista Benjamin Huggel při úprku obou týmů z plochy údajně kopl zezadu asistenta tureckého trenéra Mehmeta Ozdileka.

Obránce Alpay, jenž se do podobného incidentu zapletl i na loňském Euru po zápase s Anglií, pak ve vchodu do tunelu nakopl střelce jedné švýcarské branky Strellera. Do Alpaye pak zezadu vrazil Huggel, jenž tureckého fotbalistu chytil kolem krku. Oba padli ve vzájemném obětí na zem a další hráči se do potyčky zapojili.

Co se stalo v nastalém zmatku, není úplně jasné. Na televizních záběrech je jen vidět, jak pracovníci bezpečnostní služby od sebe odtrhávají hráče.

Zápas provázelo napětí už od prvního duelu v Bernu. Švýcarské fotbalisty přivítali v Turecku fanoušci házením vajíček a pytlíků s mlékem, po utkání metali po hráčích na trávníku nejrůznější předměty.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!