Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Tvrďák Šlégr: Ulevilo se mi, když ucítil nohy

Sport

LITVÍNOV/PRAHA - Nejprve v něm hrklo, strachem se mu rozbušilo srdce. "Už když jsem ho viděl letět na mantinel, tušil jsem, že je zle." Litvínovský hokejista Jiří Šlégr (38) popisuje děsivý zákrok na Lukáše Pabišku, po němž v Mladé Boleslavi dostal trest ve hře a stop pro další kolo.

Poraněný Pabiška na nosítkách. foto: ČTK

A po němž byl domácí hráč převezen helikoptérou do Prahy s podezřením na zranění páteře. "Ale já nechtěl, věřte mi," tvrdí olympijský vítěz. Ten, jenž většinu sezony sám strávil kvůli bolesti zad bez hokeje. Přitom nešťastný moment ho potkal hned druhý zápas po návratu.

Můžete tedy ještě jednou popsat, jak jste ho viděl vy?
On za brankou bojoval o puk, snažil se vyjet, jenže já se mu postavil do cesty. Bohužel o mně nevěděl, takže byl uvolněný. Přitom já jen dojížděl, nehrál jsem nijak naplno. Jenže vážím sto pět kilo a on osmdesát, to je trochu znát. Bohužel se ode mě nešťastně odrazil.

Bylo vidět, jak jste se okamžitě nad Pabišku sklonil...
Měl jsem strach. Taky jsem s ním hned začal mluvit, ptal jsem se ho, jestli cítí páteř a nohy... Ten moment jsem viděl od A až do Z, takže mi bylo jasné, že je zle.

Z Mladé Boleslavi přišla zpráva, že by mělo být vše v pořádku. Ulevilo se vám?
Mně se ulevilo už ve chvíli, kdy mi Lukáš začal odpovídat. Říkal, že nohy cítí, jen ho jedna brní. Sháněl jsem potom od vedení Boleslavi nějaké informace. A už jsem volal i jemu.

ZÁKROK JIŘÍHO ŠLÉGRA NA LUKÁŠE PABIŠKU:

A co jste si povídali?
Já se mu samozřejmě ještě jednou omluvil, mrzí mě to. Lukáš mi řekl, že za to nemůžu, že on o mně zkrátka nevěděl a nebyl tak zpevněný. Nejdůležitější je, že může zase brzy zpátky na led.

A co vy? Neříkáte si tak trochu, že je to poněkud nešťastný návrat po vaší dlouhé pauze?
Je, já vím. Ale neudělal jsem to schválně. Víte, já nehraju v rukavičkách, to je o mně přece dávno známé. Není to nic příjemného, ale jdu do stejného rizika, i když mám problémy se zády.

Mimochodem – bolí vás?
Zatím ne. Záda drží, musím zaklepat. Všechno je v pořádku.

A myslíte, že bude vše v pořádku i u disciplinární komise?
Mluvil jsem už s vedením extraligy a pan Šulc (Stanislav Šulc, ředitel soutěže – pozn. red.) mi řekl, že se musí všechno ještě ověřit. Jenže i v Mladé Boleslavi tvrdí, že to faul ode mě nebyl, za což jsem taky rád. Takže nějaký další trest od disciplinárky moc neočekávám.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!