Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Tysona jsem kopíroval, přiznává Rudolf Kraj alias Rudy Mlátička

Sport

  12:15
PRAHA - Někdejší boxerský fenomén Mike Tyson během svého bouřlivého života prošustroval 300 milionů dolarů a svět v roli cvičeného medvěda začíná křižovat i proto, aby se mu účet zase trochu rozkošatěl.

Mlátička Kraj v akci. Fragomeni dostal naloženo, přesto vyhrál. foto: ČTK

To bývalého českého famózního boxera Rudolfa Kraje (32) nikdo na vodítku jako Tysona ukazovat nemusí. Stará se o své sportovní centrum v Mělníku a připouští, že Tysonova momentální role by pro něj nepředstavovala to pravé ořechové. Nicméně kdysi prakticky neporazitelného amerického boxera, jemuž se říkalo a dodnes říká zvíře, dál považuje za svůj vzor a v Praze by se s ním v příštích dnech rád setkal.

DÁLE ČTĚTE

* LN Proč vás uchvátil právě Tyson?
Obdivoval jsem, jakým stylem boxoval, jak válčil. Šel do toho pořád naplno, jeho práce s tělem, jak třeba uměl uhýbat do stran, to byla fakt bomba. Byl skutečně jedinečnej, prostě borec.

* LN Zkoušel jste ho v něčem kopírovat?
Určitě jo. Třeba v tom, co jsem teď říkal.

KDO JE RUDOLF KRAJ

* Narozen 5. 12. 1977 v Mělníku
* Výška 186 cm, váha 91 kg
* Přezdívka: Rudy Mlátička
* Amatérské úspěchy: 2. místo na OH 2000 v Sydney a 3. místo na MS 2003
* Profesionální úspěchy: Internacionální šampion WBC
* Profesionální bilance: 14 výher (10 k. o.), 1 porážka

* LN Mimo ring ale proslul také násilnostmi, pobyty v kriminále, drogami a vůbec obstojně prostopášným životem. Mimochodem před duelem s Lewisem kupříkladu prohlásil, že sežere jeho děti. Snažil jste se ho snad napodobovat i ve zmíněných záležitostech...?
Podobný věci mě fakt v žádným případě nelákají. Mně ale tyhle záležitosti u Tysona nějak nikdy nevadily. Taky jsem si říkal, že spousta příběhů, co se o něm vykládaly, třeba vůbec nemusí být pravdivejch. Média to mohla kolikrát dost přifouknout.

* LN Jednoho z vašich bulteriérů jste prý pojmenoval právě po Tysonovi. Ještě Mika máte?
Už ne, minulej rok jsem ho musel dát pryč. Pravdou je, že ten můj Mike byl trochu Tysonovi podobnej. Taky to byl pěknej ďábel... Teď mám Leona.

* LN Leona? Po jakémže boxerovi jste mu dal jméno?
To ani nevím... (směje se).

* LN Budete mít možnost potkat se s Tysonem v Praze?
Dostal jsem pozvánku na nějaký jeho trénink. Nevím ale ještě přesně, jak to všechno bude vypadat. Nikdy jsem se s ním zatím nepotkal, takže bych ho docela rád viděl. Jen aby ale dorazil. Doslechl jsem se totiž, že to s jeho návštěvou ještě vůbec nemusí dopadnout... Doufejme tedy, že se v Praze objeví...

Rudolf Kraj.

* LN Připadá vám normální a pro Tysona hlavně důstojné, že takový fantastický boxer se po skončení kariéry převtělí do role cvičeného medvěda, kterého vláčejí z místa na místo?
Nevím, jestli je to zrovna pravý ořechový. Na druhou stranu se ale člověk nějak živit musí a já si myslím, že tímhle způsobem si přijde na dost peněz. Navíc strašně moc lidí bude šťastných, když se s ním potká. Zajímavý můžou být určitě i jeho přednášky. Ať si o něm říká kdo chce, co chce, faktem je, že Tysona znají třeba i starý babičky.

* LN Kdybyste se někdy dostal do zásadních ekonomických potíží jako Tyson, kývl byste na podobnou show, putující od města k městu?
Za ty miliony by takovou šaškárny podstoupil nejspíš každý. (směje se)

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!