130 let

Trevin Giles zkolaboval | foto: UFC

UFC ve strachu o bojovníky. Během galavečera zkolabovali hned dva z nich

Sport
  •   17:16
Las Vegas - Dvě nečekané zdravotní komplikace nabídl dnešní galavečer UFC on ESPN v centru největší MMA ligy světa v Las Vegas. Trevin Giles zkolaboval v zákulisí jen pár minut před zápasem s Kevinem Hollandem, něco podobného se přihodilo také Joanne Calderwoodové, jen s tím rozdílem, že až po duelu s Jenniferm Maiovou. Oba bojovníci by měli být už v pořádku.

VIDEO: ‚Poprava’ v ženském boxu. Zkušená hvězda sestřelila za sedm vteřin nebohou skoro-amatérku

Původně mělo být na UFC on ESPN celkem deset duelů, nakonec ale diváci u televizních obrazovek viděli pouze osm.

Už před galavečerem byl zrušen souboj Eda Hermana s Geraldem Meerschaertem, protože druhý jmenovaný neprošel posledním kontrolním testem na covid-19. Což znamenalo stopku pro oba, i když nakonec nemuselo.

Krátce před vstupem do klece totiž v zákulisí zkolaboval Trevin Giles a jeho protivník Kevin Holland byl náhle bez soupeře. Prezident UFC Dana White následně na tiskovce uvedl, že chtěli dát dohromady právě Hermana a Hollanda (měl bojovat ve váze střední, aby toho nebylo málo, Giles před rokem prohrál s Meerschaertem), ale nedovolily to okolnosti. Bijec přezdívaný „Short Fuse“ totiž už během soboty opustil bublinu v UFC Apex.

Trevin Giles zkolaboval
Joanne Calderwoodová zkolabovala

„Holland by do toho zápasu šel, za což mu patří velký obdiv, stejně jako za to, jak se choval celý týden. Jsem nadšený z toho, že ho vidím zpět mezi námi,“ přidal White s tím, že by sedmadvacetiletý rodák z Fort Worth mohl bojovat už příští víkend na další akcI UFC.

Jeho taktéž sedmadvacetiletý plánovaný protivník pro tento galavečer je dle svého manažera Orena Hodaka v pořádku, z preventivních důvodů ale byl převezen do nemocnice, kde měl zůstat přes noc na pozorování. Podobný scénář napsala také Joanne Calderwoodová.

Well that was a rough night at the office..congratulations to Jenifer Maia..I’m so grateful for my family, friends and fans that are here to help pick me back up in this crazy life we all share. It’s a fight, everyday we all fight, but it’s not everyday it goes our way. Thanks to all the @ufc staff, the medics and docs at umc..oh and my knight in shining armour @bigwoodmma702 sorry for scaring you babe! #nevergiveup

2. srpna 2020 v 15:51, příspěvek archivován: 2. srpna 2020 v 17:22

Ta v posledním předzápase prohrála na armbar v závěru prvního kola se zkušenou Brazilkou Jennifer Maiovou, aby následně omdlela v šatně. Paradoxně ve chvíli, kdy měla za sebou pozápasovou zdravotní prohlídku. Naštěstí u ní byl její snoubenec a trenér v jedné osobě John Wood, který ji uložil na podlahu, zavolal lékaře a doprovodil svoji nastávající ženu do špitálu.

Dle jejího manažera Dannyho Rubensteina i zde nešlo o nic vážného, zápasnici se v určitou chvíli výrazně snížila práce srdce. Také třiatřicetiletou rodačku ze skotského Glasgow čekají v nemocnici několikerá vyšetření.

V hlavním zápase akce zkušený Derek Brunson knockoutoval ve třetím kole Edmena Šachbazjana a ukončil tak jeho jedenáctizápasovou šňůru neporazitelnosti od vstupu mezi profesionály v únoru 2017. Pro šestatřicetiletého Brunsona, který jako jeden z mála bojovníků v UFC nemá žádnou oficiální přezdívku, šlo o 21. vítězství v 28. zápase, v UFC pak má na kontě 17 duelů (12 výher – 5 porážek).

Autor: Antonín Vavrda