Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Uličný: Sparta z nás mít respekt musí

Sport

  12:06
BRNO - Když se v létě na brněnském stadionu měnil trávník, fotbalový trenér Petr Uličný (58) si část z něj odvezl na chalupu. „Teď ho všem ukazuji a říkám, že na tomto trávníku prohrála Slavia i Sparta,“ směje se brněnský kouč před nedělním zápasem se Spartou.

V Brnš se Uličnému daří. foto: ČTK

* LN V Brně jste hrál proti Spartě třikrát a vždy jste vyhrál. Znáte nějaký tajný recept?

Žádný patent nemám. Párkrát jsem Spartu porazil, ale to je všechno. S jinými kluby se mi naopak proti Spartě tolik nedaří. Se Žižkovem jsem jednou doma prohrál 1:6.

* LN Nerad o tom mluvíte, aby se to pak proti vám neobrátilo?

Ano, pověrčivost je sice špatná vlastnost, ale já pověrčivý jsem. Chtěl bych prostě, aby hráči předvedli pěkný ofenzivní fotbal a já je po zápase mohl pochválit.

* LN Dá se tedy alespoň říct, že Sparta je váš oblíbený soupeř, proti kterému rád hrajete?

Sparta bude vždy favorit, i když hraje na vašem hřišti. Proto je to lepší soupeř než Kladno, které prostě musíte za každou cenu porazit.

* LN Loni jste Spartu porazili 4:2 doma a 2:0 na Letné. Cítíte, že teď má před vámi respekt?

Respekt mít musí, vždyť o titul vlastně přišla v zápase s námi. Ale jsou to profíci, budou tady chtít vyhrát. Asi budou zdravě naštvaní.

* LN Vzpomínáte ještě, jak jste Spartu loni doma porazili?

Už je to dávno, tak jedině na chalupě u toho trávníku. Přál bych si, aby hráči podali stejný výkon jako loni, ale hodně se od té doby změnilo. Čtyři tehdejší hráči nám odešli.

* LN Mají Sparta i Brno na to, aby zopakovaly tak pohledný zápas?

To nevím. V posledních dvou zápasech nebyl náš výkon úplně dobrý a Sparta sice vede, ale podle všeho také nezáří. Snad to oba týmy zlomí a bude to pěkný zápas.

* LN Sezonu máte rozjetou dobře. Cítíte, že se letos můžete dočkat vysněného titulu?

Chtěl bych se stát mistrem, než odejdu do důchodu, ale mluvit o tom je hloupost. Nikdy bych to neudělal, ani kdybychom dvě kola před koncem vedli o dva body.

Autor: