Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Úpadek legendy? Federer věří, že úspěchy ještě přijdou. Motivaci má

US Open

  15:18
CINCINNATI (USA) - Odpočatý, bez bolesti zad a natěšený na tenis přijel Roger Federer na turnaj Masters do Cincinnati, z kterého má rekordních pět titulů. Ačkoli dosavadní sezonu nemá čerstvě dvaatřicetiletý Švýcar nijak valnou a zatím vyhrál jediný turnaj na trávě v Halle, věří, že úspěchy znovu přijdou.

Roger Federer foto: Reuters

"Právě teď se potřebuju ujistit, že si čas na kurtu opět vychutnávám a nemyslím na milion věcí okolo. Prioritou je tenis. Jsem fit a mám motivaci, což je hrozně důležité," prohlásil Federer v Cincinnati, kde rád hraje na modrém povrchu a cítí podporu fanoušků. Federer šokoval porážkou ve druhém kole Wimbledonu, a když měl najednou nečekané volno, zařadil do programu turnaje v Hamburku i doma v Gstaadu a testoval větší raketu. Jenže brzy ztroskotal na výrazně hůře postavených soupeřích v žebříčku. V Gstaadu navíc zápolil s bolavými zády.

Roger Federer vstoupil do Wimbledonu 2013 vítězně.

"Chtěl jsem na Wimbledon co nejdříve zapomenout, dal si pauzu, byl s rodinou, ale v poslední době už zase tvrdě trénuju a moc se těším. Před grandslamy většinou hraju dobře," dodal dva týdny před US Open, kde může svou rekordní sbírku vylepšit už o 18. grandslamový titul. Naposledy však aktuálně až pátý hráč žebříčku z turnajů velké čtyřky ovládl loni Wimbledon, poslední z pěti vavřínů na americkém betonu slavil před pěti lety. Cestu za obhajobou titulu v Cincinnati zahájí ve 2. kole proti lepšímu z duelu mezi Němcem Philippem Kohlschreiberem a Američanem Mardym Fishem.

Autor: