130 let
Medailisté z mužské kombinace: Alexis Pinturault z Francie, Marcel Hirscher z...

Medailisté z mužské kombinace: Alexis Pinturault z Francie, Marcel Hirscher z Rakouska a Victor Muffat-Jeandet rovněž z Francie. | foto: Reuters

Úřadující mistr světa Pinturault prodělal koronavirus, omezil mu chutě

Sport
  •   20:24
Paříž - Úřadující mistr světa v lyžařské kombinaci Alexis Pinturault se po skončení sezony nakazil koronavirem. Jediným problémem pro devětadvacetiletého Francouze bylo, že ztratil chuť a dodnes s tím má problémy. Vážnější příznaky neměl a už začal s lehkou přípravou na novou zimu. O nemoci informoval měsíc po nakažení.

„Dokázal jsem rozlišit pouze čtyři hlavní chutě: sladké, slané, kyselé a hodně hořké. A doteď to není stoprocentní,“ řekl deníku Blick majitel tří olympijských medailí a specialista na kombinaci a obří slalom. Malých glóbů za celkové prvenství v kombinačních závodech Světového poháru má šest.

V předčasně ukončené sezoně obsadil Pinturault celkově druhé místo, pak zjistil, že se koronavirem nakazil. V té době se připojil ke sportovcům, kteří ve prospěch boje s nemocí covid-19 dražili své vybavení. Za helmu ze Světového poháru získal 19.600 eur (asi 530.000 korun), částku zdvojnásobil a věnoval francouzským nemocnicím.

Autor: ČTK