Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Urážky kvůli prohře. Šipkařka Sherrocková to schytala od internetových haterů

Fallon Sherrocková se raduje z výhry na šipkařském MS. foto: ČTK/AP

Doporučujeme
Londýn - Nová hvězda šipkařského světa Fallon Sherrocková ve čtvrtek zveřejnila instagramovou konverzaci s jedním z fanoušků, který ji po prohraném zápase ve virtuálním turnaji častoval urážkami. „Tohle není správné. Jediné, co jsem udělala špatně, bylo, že jsem nevyhrála," uvedla zklamaně pětadvacetiletá Britka.
  9:45

Sherrocková přitom virtuální turnaj Modus Icons of Darts League, do kterého se každý z hráčů zapojuje ze svého domova, neodstartovala špatně, když vyzrála třeba na předního anglického šipkaře Davida Parlettiho. Během středečního programu se ale nepotkala s ideální formou a skončila ve spodku tabulky. „Stojíš za ho..o! Nejradši bych zašlápnul tvoji ošklivou hlavu,“ stálo ve zprávě od naštvaného uživatele.

Jeho účet byl za porušení práv na Twitteru okamžitě pozastaven. Britská šipkařka, která se v konkurenci mužů neztratila ani na prosincovém mistrovství světa a ohromila tak sportovní veřejnost, ihned obdržela řadu povzbudivých vzkazů.

Že jí to pomohlo, ukázala hned při čtvrtečním programu, kdy silnou skupinu téhož turnaje vyhrála.

Fallon Sherrocková v utkání MS proti Mensurovi Suljovicovi.
Fallon Sherrock zdraví fanoušky.

„Nejspíš jen závidí, že není tak dobrý jako ty. Nedovol jim, aby tě srazili k zemi,“ napsala kapitánka ženského týmu fotbalového West Hamu Gilly Flahertyová. „Dokázala ses prosadit ve světě ovládaném muži. Podobní chudáci tě nemohou rozhodit,“ dodala sekretářka stínové vlády Severního Irska Louise Haighová.

Sherrocková nebyla jediným terčem útoků na sociálních sítích. V posledních měsících odbrželi podobné zprávy po prohraných utkáních i Kyle Anderson, Paul Nicholson nebo mistr světa z roku 2018 Rob Cross.