Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Uvažuji, že skončím s fotbalem

Sport

  9:38
PRAHA - Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný zvažuje setrvání ve fotbalové sféře. Že se mu hlavou honí tyto myšlenky, přiznal poté, co se dozvěděl verdikt disciplinární komise. „Současný případ s tím ale nesouvisí,“ tvrdil kouč, jenž peněžitý trest včera přijal s nadhledem.

Mladoboleslavští hříšníci. Trenér Zdeněk Ščasný (vpravo) a jeho asistent Petr Čuhel. foto: ČTK

LN: Očekával jste jiný trest?
Nebylo by rozumné říkat, co jsem očekával. Já ho respektuji. Co jsem chtěl říct, to jsem před komisí řekl.

Proč se neodvoláte?
Protože kdykoli jsem stanul před disciplinárkou, měl jsem pocit, že případ posuzovala korektně. I v momentech, kdy jsem měl dojem, že jsem tady právem. Prostě vždy přihlédli k tomu, co jsem říkal. A peněžitý trest je pro mě příznivější, než kdybych seděl na tribuně.

Přehodnotil byste nyní slova, která jste vyřkl po zápase v Ostravě na adresu pana Luďka Macely?
Neměnil bych vůbec nic.

Jak se k vám budou nyní chovat rozhodčí?
To není správná otázka, nekritizoval jsem kromě pana Járy žádného jiného arbitra. Vztahy s ostatními mám naprosto korektní. Celá kauza nebyla o rozhodčím. Nevím, proč by měli mít vůči mě averzi.

Uvažujete, že se změníte?
O čem přemítám, je podstatně složitější. Když něco provedu, tak se stydím sám před sebou a před svojí rodinou. Kazí mi to image. Neexistuje nikdo, kdo by někdy neprovedl něco, za co by se pak nestyděl. Ale naprosto vážně uvažuji, zda má vůbec smysl pokračovat v tom, co dělám. To znamená, že bych s fotbalem mohl skončit.