Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Uvidíme, jak to snese hlava. Když tak se zeptám parťáka‘. Sedláček s Gawlasem letí mezi šipkařskou elitu

Český šipkař Adam Gawlas doplní po úspěšné kvalifikaci Karla Sedláčka na elitním okruhu PDC. foto: Twitter.com/ Metal Detem

Praha - České šipkaře Karla Sedláčka a Adama Gawlase čeká úvodní zápolení s elitou PDC. Vyrážejí na Super Series, sérii čtyř turnajů, které se budou hrát od čtvrtka do neděle v anglickém Boltonu.
  19:42

„Na první turnaje se těším moc, bude to určitě super. Věřím, že jak cestu, tak turnaje si společně užijeme,“ řekl nováček v PDC Gawlas před odletem. „Dva měsíce jsem nehrál soutěžní zápas, takže jsem na to strašně moc natěšený,“ přiznal Sedláček.

Právě pro něj je český parťák, ale zároveň soupeř, příjemným oživením. „Už jen co se týče společného cestování. Nyní navíc letíme i s Keanem Barrym a jeho partnerkou Bárou Hospodářskou. Tohle je pro mě opravdu balzám oproti tomu, jak jsem cestoval minulý rok,“ uvedl Sedláček.

Český šipkař Adam Gawlas doplní po úspěšné kvalifikaci Karla Sedláčka na...
Karel Sedláček a jeho dres na mistrovství světa.

Jak se čeští šipkaři na první turnaje Super Series chystali? „Po Q-school jsem si dal na pár dní pauzu, abych se na to víc a víc těšil. Když hraní přetahujete, tak to není nic moc dobrého,“ nastínil Gawlas. „Co se mě týče, tak jsem čtrnáct dnů až tři týdny před turnajem trénink opravdu vyšponoval. Hlavní doladění si ale nechávám až na Ostrovy, kde ještě nějaký čas bude,“ prozradil Sedláček.

Ten vstoupí do svého druhého roku v PDC, z českého dua bude tak tím zkušenějším. „Myslím, že nějaké předávání rad a informací proběhne až spíše v průběhu samotných turnajů. Adam přijede a bude mít stejně vyvalené oči jako já před rokem. Zatím jsme si řekli jen pár základních věcí. Vše podstatné probereme na místě,“ řekl Sedláček. „Já budu jen koukat, a když nebudu něco vědět, tak se parťáka zeptám,“ doplnil Gawlas.

Cíle do roku 2021 jsou jasné. „Cenná pro nás bude každá výhra. Opakuji to často, takže je to možná už trochu otřepané, ale kdo si to zkusí, tak pochopí, že tam ani jeden zápas není zadarmo a musí pořádně zamakat, aby utkání dotáhl do vítězného konce. Jinak osobně chci sbírat body a udržet se v žebříčku do 64. místa, abych kartu obhájil,“ konstatoval Sedláček.

„Já si dávám cíl na následující dva roky, abych se v PDC udržel. Samozřejmě každý turnaj, každý den chci ze sebe dát maximum a podat co nejlepší výkon. Uvidíme, jak to hlava snese,“ řekl Gawlas, který si po úspěšné Q-school ulevil. 

„Určitě je to nyní lepší, když mám dva roky v PDC jisté. Teď toho musím využít. Dva roky se zdají jako dlouhá doba, ale rychle to uteče,“ uvědomuje si Gawlas, což mu odsouhlasil i Sedláček: „Strašně rychle. A to se minulý rok nehrála plná nálož turnajů, i tak rok rychle uplynul.“ 

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...