Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Už definitivně? McGregor potřetí během čtyř let oznámil konec s MMA

Sport

  12:31
Dublin - Hvězda smíšených bojových umění Conor McGregor potřetí během čtyř let oznámil konec kariéry. O svém konci v kleci informoval bývalý šampion organizace UFC dnes na twitteru, stejně jako v letech 2016 a 2019, kdy se následně ke sportu vrátil.

Conor McGregor na oficiální vážení k UFC 229. foto: ČTK/AP

Milovníci marihuany. Zápasníci si ve velkém oblíbili léčivé účinky konopí

„Ahoj lidi, rozhodl jsem skončit s bojováním. Díky vám všem za skvělé vzpomínky! Byla to jízda!“ napsal McGregor k fotografii se svou matkou, které v příspěvku zároveň slíbil koupit vysněný dům.

Gratulace Cerroneho po utkání.
McGregor porazil Donalda Cerrona z USA již v prvním kole, rozhodčí zápas...

Jednatřicetiletý Ir poprvé oznámil konec kariéry v dubnu 2016 a už o čtyři měsíce později absolvoval vítězný souboj s Natem Diazem. Podruhé McGregor zaskočil svět MMA ohlášeným odchodem v březnu 2019; letos v lednu pak slavil impozantní návrat do klece výhrou nad Donaldem „Kovbojem“ Cerronem po 40 sekundách.

Prezident organizace UFC Dana White už uvedl, že McGregor dostane šanci utkat se o titul v lehké váze s vítězem souboje mezi Chabibem Nurmagomedovem a Justinem Gaethjem. S Dagestáncem Nurmagomedovem prohrál McGregor v říjnu 2018 a po následné bitce dostal šestiměsíční distanc.

Oznámení konce kariéry je v bojových sportech obvyklý trik na zvýšení zájmu a zlepšení vyjednávací pozice. V uplynulých dekádách ho využilo množství boxerů včetně šampionů Muhammada Aliho či Floyda Mayweathera.

Autor: