Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Už nejsem jako dřív, držím se zpátky, říká Williamsová

US Open

  13:36
WORCESTER (USA) - Půl roku si Venus Williamsová nezahrála tenisový zápas, o to více se těší na víkendový Fed Cup s Běloruskem. Soupeř řijede v čele s novou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou, a byť půjde jen o zápas druhé Světové skupiny, poutá velkou pozornost. Sestry Williamsovy budou reprezentovat USA po pěti letech.

Venus Williamsová foto: ČTK

Starší Venus se šest měsíců léčila s poruchou imunitního systému a s výjimkou jedné exhibice nehrála od srpnového US Open. "Učím se, jaký je rozdíl vracet se po zranění a po nemoci. Musím víc poslouchat tělo a dávat na sebe pozor. Místo, abych se snažila prorazit zeď, musím se držet krok zpátky," řekla sedminásobná grandslamová vítězka novinářům po středečním tréninku ve Worcesteru.

Sestry Williamsovy nastoupily ve Fed Cupu naposledy v roce 2007. Účast v týmové soutěži je ale podmínkou ke startu na olympijských hrách v Londýně.

Obě americké hvězdy jsou připravené poměřit se s Azarenkovou, současnou tenisovou královnou a vítězkou Australian Open. "Už jsem hrála proti spoustě jedniček. Není to žádná změna," řekla Serena, která sama vládla žebříčku dohromady 123 týdnů.

Američanky jsou suverénně nejúspěšnějším týmem historie Fed Cupu se 17 trofejemi, ale loni poprvé vypadly z elitní divize (po prohrách s Belgií a Německem). S Běloruskami se utkají premiérově, pokud zvítězí, budou bojovat v dubnu o návrat mezi nejlepší osmičku.

Autor: