130 let

Petr Čech. | foto: AFP

Uzdravený Čech neodvrátil prohru v Liverpoolu

Sport
  •   16:02
LONDÝN - Ani návrat Petra Čecha do brány Chelsea nezabránil porážce londýnského klubu v Liverpoolu. Uzdravený gólman, který se vrátil do hry 98 dní po vážném zranění hlavy, dostal už během úvodních osmnácti minut dva góly.

Spoluhráči mu však sotva mohli něco vyčítat. Při první brance domácím situaci hodně usnadnili zmatkováním v obraně, při druhé trefil Pennant míč dokonale.

Porážka mohla být ještě vyšší, ale Čech zlikvidoval tutovku Riiseho a při další střele tohoto norského hráče ho zachránilo břevno. Chelsea tak na první Manchester United ztrácí nadále šest bodů, a to má ještě o zápas víc.

Její dnešní přemožitel se jí přiblížil na pět bodů. Čech si svůj návrat do branky Chelsea příliš neužíval. Poprvé inkasoval již ve 4. minutě, když se na hranici pokutového území uvolnil Kuijt a střelou k tyči nedal českému reprezentantovi žádnou šanci. O několik minut později Čech skvěle zlikvidoval šanci Riiseho, ale na velmi povedenou střelu Pennanta již nedosáhl.

Chelsea hrající s velmi kombinovanou obranou, v níž na místech stoperů nastoupili záložník Essien a pravý bek Ferreira, produkovala jednu chybu za druhou. Navíc se jí nedařilo ani v útoku, kde hned po dvaceti minutách přišla o Robbena, který si poranil kotník.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK