Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Volejbalový skandál. V baráži o extraligu se odehrál jeden míč, hosté poté opustili palubovku

Sport

  18:56aktualizováno  15. dubna 9:04
Brno - Pouze jeden jediný míč se odehrál ve třetím barážovém utkání o postup do volejbalové extraligy mužů mezi SGLD Brno a Benátkami nad Jizerou. Po něm hostující hráči opustili palubovku, čímž reagovali na předběžné opatření soudu, které zakázalo Brnu nastoupit.

Volejbalisté Brna v čele s kapitánem Michalem Hrazdírou (uprostřed vzadu). foto: ČTK

POHLED: ‚Sviňárna‘, nebo legitimní věc? Jako by Jágr a Plekanec kvůli penězům odmítli hrát o extraligový titul

Benátky tak prohrály sobotní zápas kontumačně, brněnský klub získal třetí bod a po vítězné baráži si zajistil účast v extralize. Svaz tímto považuje záležitost za uzavřenou.

Benátky se obrátily na soud proto, že považují SGLD Brno za shodný subjekt s extraligovým SK Volejbal Brno. 

Předseda senátu Aleš Kobza jako samosoudce vydal předběžné opatření, že SGLD nesmí v baráži nastoupit do pravomocného ukončení sporu.

Brno se tak dostalo podle svého právního zástupce Jaroslava Mišingera do dvou situací, z nichž jedna má být špatná a druhá ještě horší. 

„Rozhodli jsme se pro sportovní cestu i přes možnost soudních sankcí,“ řekl dnes ČTK na dotaz, proč Brňané k duelu nastoupili.

Po prvním míči však opustili palubovku hosté. „Čekali jsme, zda rozhodčí vůbec připustí, aby se hrálo. Řekli nám, že nejsou právníci, dali pokyn ke hře. My jsme věděli, že Brno nesmělo hrát. Jakmile se odehrál první míč, my jsme sudím řekli, že se nehodláme podílet na trestné činnosti, a odešli jsme ze hřiště,“ řekl ČTK předseda Benátek Vladimír Němeček.

Svaz považuje baráž za ukončenou. „Zápas skončil výsledkem 3:0 (25:0, 25:0, 25:0) v souladu s pravidly volejbalu ve prospěch SGLD Brno. Tím baráž končí celkovým stavem 3:0 ve prospěch SGLD Brno,“ uvedl svaz v prohlášení.

„Znovu opakuji, že sporu mezi oběma družstvy v rovině civilního práva není ČVS účastníkem a tudíž se k němu nevyjadřuje,“ uvedl předseda svazu Marek Pakosta. 

„Zásadní je pro nás posuzování soutěží, jejichž vlastníkem a zřizovatelem je ČVS. Ty jsou plně v režimu našich předpisů a ČVS je jedinou autoritou, která je může posuzovat. Oba týmy splnily podmínky účasti v baráži. V tento okamžik nemám žádné informace, že by některý z účastníků baráže požadoval přehodnocení v rámci našich stanov či předpisů. Tímto považuji celou záležitost za uzavřenou,“ doplnil.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...