130 let
Rallye

Rallye | foto: ČTK

V závodě Barum rallye zranilo auto maďarskou divačku

Sport
  •   19:06aktualizováno  19:31
ZLÍN - Doprovodný závod historických vozidel na Barum rallye ve Zlíně poznamenala nehoda maďarské posádky Attila Notheisz, Attila Zoltán, která ve čtvrté rychlostní zkoušce ve Slušovicích vyletěla s autem mimo trať a zranila šestadvacetiletou maďarskou divačku. Ta leží v nemocnici s naraženým bokem, podezření na zranění pánve se nepotvrdilo.

Posádka vozu Lancia Delta HF Integrale při nehodě nejprve nabourala do prodejního stánku a poté porazila divačku, která stála u něj. "Řidič uvedl, že se mu zablokovala kola," řekl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Podle mluvčího krajské záchranky Petra Olšana byla žena s podezřením na poranění pánve a břicha převezena do zlínské krajské nemocnice. "Měla naražený bok. Zranění pánve se naštěstí nepotvrdilo, přesto zůstala na pozorování v nemocnici," řekl hlavní lékař rallye Lubomír Nečas.

V pátek fanoušek spadl ze střechy

Sobotní nehoda byla druhým zraněním diváka při rallye. V pátek večer byl do nemocnice odvezen fanoušek, který při úvodní městské rychlostní zkoušce ve Zlíně spadl ze střechy, na níž soutěž sledoval. Utrpěl lehčí zranění.

Zdravotníci zasahovali i u havárie jednoho ze soutěžních vozů na rychlostní zkoušce Pindula. "Česká posádka narazila do stromu. Řidič Miroslav Fišer byl s lehkým otřesem mozku také převezen do nemocnice," doplnil Nečas.

První etapu Barum rallye ovládl Hänninen

Tovární jezdec Škody Juho Hänninen z Finska ovládl první etapu zlínské Barum rallye, český titul si dnes definitivně zajistil jeho týmový kolega Jan Kopecký. Třetí místo po devíti rychlostních zkouškách patří třetímu z favoritů Norovi Andreasu Mikkelsenovi, který startuje také s vozem Škoda Fabia S2000.

Autor: ČTK