Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

V Itálii se bude fandit jen na šesti stadionech

Sport

  14:50
Řím - Násilnosti italských fanoušků si vyžádaly první bezpečnostní opatření. Fotbal se bude před diváky hrát jen na šesti z osmnácti ligových stadionů, přesně takový počet totiž splňuje předepsaná bezpečnostní kritéria. Ostatní zůstanou fanouškům uzavřeny.

Dvanáct italských stadionů bude bez diváků foto: AFP

Souhlas od italské vlády dostaly Turín, Janov, Siena, Cagliari, Palermo a Olympijský stadion v Římě, kde hrají Lazio a AS Řím. O nadcházejícím víkendu se tak bude hrát polovina z deseti ligových zápasů za zavřenými dveřmi. Novinkou je také úplný zákaz víkendových večerních zápasů, při nichž prý hrozí mnohem větší nebezpečí výtržností než odpoledne.

Hru bez fanoušků si tak už v neděli vyzkoušejí i čeští reprezentanti Tomáš Ujfaluši ve Florencii a Marek Jankulovski v Miláně. Bezpečnostní prověrkou, provedenou po pátečních výtržnostech v Catanii, totiž neprošlo ani slavné San Siro, o které se dělí Inter a AC Milán.
Pro kluby znamená uzavření stadionů značnou finanční ztrátu. Například AC Milán s průměrnou návštěvou 65 tisíc diváků vydělává na vstupném na ligu za rok v přepočtu 672 milionů korun. Zákaz pochopitelně platí i pro Ligu mistrů a UEFA už oznámila, že milánské kluby mohou hrát své domácí zápasy v zahraničí, pravděpodobně ve Francii nebo Švýcarsku.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...